Profesorii resping oferta Guvernului de 1.000 de lei: „Greva continua”

news

Sindicalistii din educatie au anuntat, miercuri seara, ca au respins propunerea Guvernului privind cresterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic si cu 400 de lei pentru personalul nedidactic din invatamant si vor continua greva generala.

„In acest moment greva continua, ca sa fie foarte clar. Au cerut sa fie suma mai mare. Dublarea acelei sume, 2.000 de lei net. Era vorba de 1.000 de lei brut lunar, e vorba de 2.000 de lei”, a declarat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simion Hancescu.

El a subliniat ca „majorarea de la 1 iulie e alta problema, grila este altceva. Grila va intra in vigoare de la 1 ianuarie, dar oamenii au spus: ‘Domnule, vrem sa se aplice integral’, deci nu 40% cat a promis Guvernul. Oamenii au spus foarte clar ca nu vor vouchere, i-ati auzit strigand in piata”, a precizat acesta.

Intrebat daca mai e loc de negociere, liderul FSLI a raspuns: „Decizia apartine Guvernului. Vedem ce masuri va lua. Am inteles ca sunt hotarati sa dea ordonanta. Oamenii decid, nu noi. Mai aveti rabdare, ca mai e putin pana marti. De maine pana marti sunt zile libere, copiii nu sunt la scoala”.

„Oferta a ajuns in teritoriu, iar organizatiile noastre judetene si ale municipiului Bucuresti ne-au spus foarte clar ca ea se respinge. In acest moment am convocat, in regim de urgenta, Colegiul liderilor Federatiei Spiru Haret pentru a stabili foarte clar care este limita minima pe care o putem negocia de acum inainte”, a declarat si Marius Nistor, liderul FSE „Spiru Haret”.

Discutiile dintre profesori si sindicalisti vor fi reluate maine, pentru a stabili oferta minima acceptata de dascali pentru a se intoarce la catedre.

Conform declaratiilor facute miercuri de Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca, joi, Guvernul va emite ordonanta de urgenta care prevede aceasta crestere esalonata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: