Profit.ro: Guvernul Citu a alocat pe furis 5 milioane euro pentru Catedrala Mantuirii Neamului. BOR mai are nevoie de inca 100 de milioane de euro pentru finalizarea catedralei

news

Guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru constructia Catedralei Mantuirii Neamului, anunta Profit.ro. Fondurile au fost acordate pe 10 iunie din bugetul pentru reparatii si constructii de noi lacasuri de cult al Secretariatului de Stat pentru Culte, aflat in subordinea Executivului, fara ca decizia sa fie anuntata.

„In temeiul solicitarilor Patriarhiei Romane adresate domnului Florin Citu, Prim – Ministru Guvernului Romaniei, formulate atat la alcatuirea Proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2021 cat si in luna aprilie 2021 dupa actualizarea devizului cu lucrarile ramase de executat pentru Catedrala Mantuirii Neamului, prin Memorandumul Guvernului nr. 20/10642/THG/5.5.2021 s-a repartizat suma de 20 milioane lei din bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte pentru sprijinirea financiara a lucrarilor de construire a Catedralei Mantuirii Neamului – Catedrala Nationala.

In data de 27.5.2021, Patriarhia Romana a transmis Secretariatului de Stat pentru Culte documentatia necesara alocarii efective a sumei de 20 milioane lei.

Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat suma de 20 milioane lei in data de 10.6.2021 Patriarhiei Romane pentru lucrarile de construire a Catedralei Mantuirii Neamului – Catedrala Nationala”, a transmis Secretariatul de Stat pentru Culte.

Potrivit solicitarii de fonduri, valoarea lucrarilor ramase de executat la Catedrala este de 483 milioane lei.

Informatiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea in lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

In ultimii ani, Guvernul si alte institutii, cum ar fi Primaria Capitalei, au alocat sume importante pentru constructia Catedralei. Primaria Capitalei, preluata de Nicusor Dan de la Gabriela Firea, a anuntat insa ca anul acesta nu a prevazut fonduri pentru Catedrala.

Anul trecut, Biserica Ortodoxa Romana a primit 214,2 milioane de lei pentru construirea/repararea lacasurilor de cult sau pentru alte activitati desfasurate de catre acestea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: