news

Profit urias al Lidl in Romania. Ziarul Financiar: „Cum a ajuns Romania ‘vaca de muls’ a nemtilor de la Lidl in 2022”

Lidl Discount Romania a avut in 2022 un profit net apropiat de cel al operatorului din Polonia, desi vanzarile locale sunt de doua ori mai mici. Desi are prezenta in cateva zeci de tari din lume, doar piata romaneasca singura a tinut in spate mai bine de 13% din profitul net al gigantului Lidl.

Conform Ziarului Financiar, Lidl a raportat pe firma Lidl Discount Romania, cea pe care e operata reteaua de magazine, un profit net de circa 214 mil. euro anul trecut, la o cifra de afaceri de 3,7 mld. euro. La nivel mondial, discounterul german, controlat de grupul Schwarz, a raportat vanzari de 114,8 mld. euro si un profit net de 1,6 mld. euro.

„Filiala din Romania a fost cea care a avut cea mai mare contributie la profitul Lidl in regiunea Europei Centrale si de Est. (…) Marja de profit a urcat astfel de la 4,9% in 2021 la aproape 5,7% anul trecut. Totusi, spre comparatie, in 2020 (primul an de pandemie – n. red.) marja de profit net era chiar mai mare, de aproape 5,9%. Situatia nu se repeta in alte tari din regiune“, scrie principalul ziar de business din Germania, Lebensmittel Zeitung.

Desi inflatia ridicata i-a determinat pe consu­matorii de pretutindeni sa caute mai mult dis­counterii, razboiul pre­turilor ce a avut loc intre retaileri s-a vazut in rezultatele Lidl din unele tari. In Polonia si Ungaria, doua dintre principalele piete ale discounterului in regiune, profitul a scazut.

Mai mult, marja a fost de 3,8% in Polonia si 2,7% in Ungaria, scrie Lebensmittel Zeitung.

Lidl este liderul comertului local ca vanzari si are in Romania peste 350 de magazine.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

O oră ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

24 de minute ago

Permis de conducere de la 17 ani? Parlamentarii romani nu sunt de acord: „Suntem pe primul loc la victime in urma accidentelor de circulatie”

Presedinta Comisiei pentru aparare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat, luni, ca nu sustine proiectul…

8 minute ago

Nivel ridicat de euroscepticism in Serbia: doar 40% dintre sarbi ar vota pentru aderarea la UE. In schimb, 92% dintre albanezi ar vota in favoarea accederii la blocul comunitar

Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Republican International, cu sediul la Washington, cetatenii sarbi…

19 minute ago