Prognostic rezervat pentru adolescentul de 16 ani din Iasi care s-a electrocutat vineri seara. Medicii depun toate eforturile pentru a-l salva

news

Medicii de la Spitalul pentru Copii „Sfanta Maria” din Iasi depun toate eforturile pentru a-l salva pe baiatul de 16 ani electrocutat vineri seara, acesta fiind supus deja unei prime interventii chirurgicale, potrivit Agerpres.

Coordonatorul Unitatii Functionale de Arsi, din cadrul Spitalului pentru Copii, dr. Sidonia Susanu, a declarat ca baiatul se afla la terapie intensiva cu diagnosticul de electrocutie, arsura de grad III pe 80% din suprafata corporala, arsura de cai aeriene inferioare si soc postcombustitional.

„Din fericire, nu prezinta leziuni traumatice asociate, insa leziunile de electrocutie s-au produs prin toate cele trei mecanisme posibile: pasaj direct al curentului electric, arc electric si flacara electrica.

Imediat dupa internare s-au continuat terapiile de mentinere a functiilor vitale si tratamentul socului postcombustional. Colegii medici de la ATI au initiat concomitent terapii de epurare extrarenala precoce.

Copilul a fost admis in sala de operatii, s-a efectuat o prima interventie chirurgicala de excizie partiala a zonelor de arsura, pansament cu presiune negativa.

In prezent copilul este in serviciul ATI, in stare generala grava, intubat orotraheal, asistat respirator mecanic. Prognosticul de supravietuire se mentine deocamdata rezervat”, a explicat dr. Sidonia Susanu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: