Prognoza METEO, vezi cum va fi vremea de CRACIUN in fiecare regiune a Romaniei

life

Sunt sanse mici sa avem zapada de Craciun, precipitatiile anuntate de meteorologi fiind mai ales sub forma de ploaie in perioada urmatoare, anunta Romania TV.

In perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi in scadere si vor deveni apropiate de cele normale in a doua decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de 2…5 grade ziua si -3…0 grade noaptea. Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 8…13 grade si minime de 2…5 grade, in medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei. In prima saptamana de prognoza vor fi doar precipitatii neinsemnate cantitativ, pe spatii mici, ploi sau burnite. Probabilitatea pentru precipitatii, predominant sub forma de ploaie, va creste insa dupa data de 22 decembrie.

CRISANA Valorile de temperatura vor fi in scadere in perioada 15-17 decembrie si vor caracteriza o vreme normala pentru data calendaristica, cu maxime de 2…4 grade si minime de -4…-2 grade, mediat pe regiune. Apoi, incepand din 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu maxime de 6…12 grade si minime de 1…4 grade, in medie. Pentru ultimele zile din intervalul de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei. La inceputul intervalului de prognoza vor fi doar pe spatii restranse precipitatii neinsemnate cantitativ, ploi sau burnite. In perioada 17-19 decembrie precipitatiile, mai ales sub forma de ploaie, se vor semnala local, iar probabilitatea pentru precipitatii va creste din nou dupa data de 22 decembrie.

TRANSILVANIA In perioada 14-17 decembrie, valorile termice vor fi in general apropiate de cele normale in a doua decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de 1…4 grade ziua si -5…-2 grade noaptea. Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa peste cele climatologic specifice, cu maxime de 4…9 grade si minime de -2…2 grade, in medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa cel mai probabil acestea nu vor cobori sub limitele normale ale datei. Pe parcursul primei saptamani de prognoza, local vor fi precipitatii mixte cu caracter trecator si slabe cantitativ. Apoi, dupa data de 22 decembrie, este estimata o crestere a probabilitatii pentru precipitatii.

MARAMURES Valorile de temperatura vor fi in scadere in perioada 15-17 decembrie si vor caracteriza o vreme normala pentru data calendaristica, respectiv maxime de 1…4 grade si minime de -4…-2 grade, mediat pe regiune. Apoi, incepand din 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu maxime de 6…9 grade si minime de 1…3 grade, in medie. Pentru ultimele zile din intervalul de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei. In perioada 16-18 decembrie vor fi precipitatii mixte, cu caracter temporar si slabe cantitativ. Apoi, o crestere a probabilitatii pentru precipitatii este estimata dupa data de 22 decembrie.

DOBROGEA In perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi in general apropiate de cele normale in a doua decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de 3…5 grade ziua si -2…2 grade noaptea. Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7…12 grade si minime de 2….5 grade, in medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa cel mai probabil acestea nu vor cobori sub limitele normale ale datei. Pe parcursul primei saptamani de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa, dar este estimata a fi in crestere dupa data de 22 decembrie.

MUNTENIA In perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi in scadere si vor deveni apropiate de cele normale in a doua decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de 3…5 grade ziua si -3…-1 grad noaptea. Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7…12 grade si minime de 1…4 grade, in medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei. Pana in jurul datei de 21 decembrie, vor fi posibile precipitatii slabe, izolate, mai ales ploi sau burnita. Probabilitatea pentru precipitatii, predominant sub forma de ploaie, este estimata a fi in crestere in perioada 22-24 decembrie.

OLTENIA In perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi in scadere si vor deveni apropiate de cele normale in a doua decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de 4…6 grade ziua si -3…-1 grad noaptea. Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7…13 grade si minime de 1…4 grade, in medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei. Pana in jurul datei de 21 decembrie, vor fi posibile precipitatii slabe, izolate, ploi sau burnite. Probabilitatea pentru precipitatii, predominant sub forma de ploaie, este estimata a fi in crestere in perioada 22-24 decembrie.

LA MUNTE In perioada 14-17 decembrie valorile de temperatura vor fi in general apropiate de cele normale pentru data calendaristica, respectiv maxime de -2…2 grade si minime de -8…-4 grade, in medie. Apoi, incepand din 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de 2…6 grade si ale minimelor de -3…0 grade. Pentru ultimele zile din intervalul de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei. In perioada 15-19 decembrie vor fi precipitatii locale, cu caracter temporar si slabe cantitativ, lapovita si fulguieli. Apoi, dupa data de 22 decembrie, este estimata o crestere a probabilitatii pentru precipitatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: