Programul consultarilor de la Cotroceni. Delegatia USR a fost chemata dupa cea a UDMR. PNL-istii sunt primii

politica

Presedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, la consultari partidele si formatiunile parlamentare in vederea desemnarii unui nou candidat pentru functia de premier, dupa ce Parlamentul nu a acordat increderea Guvernului propus de Dacian Ciolos.

Conform anuntului Administratiei Prezidentiale, consultarile vor avea loc dupa urmatorul program:

* Ora 11,00 – Partidul National Liberal (PNL);

* Ora 11,30 – Partidul Social Democrat (PSD);

* Ora 12,00 – Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR);

* Ora 12,30 – Uniunea Salvati Romania (USR);

* Ora 13,00 – Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR);

* Ora 13,30 – Minoritatile nationale reprezentate in Parlament.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a luat act de faptul ca, in urma votului exprimat, Parlamentul nu a acordat increderea Guvernului propus de domnul Dacian Ciolos. In consecinta, in temeiul prevederilor art. 85 alin 1 si ale art. 103 alin 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei convoaca consultari cu partidele si formatiunile politice reprezentate in Parlament in vederea desemnarii unui nou candidat pentru functia de prim-ministru, in data de 21 octombrie, incepand cu ora 11,00”, a transmis anterior Administratia Prezidentiala.

Pe 11 octombrie, dupa ce Cabinetul Citu a picat prin motiune de cenzura, seful statului l-a desemnat candidat la functia de premier pe Ciolos, in urma consultarilor cu reprezentantii partidelor si formatiunilor politice din Parlament.

Mai mult despre: ,

Comentarii: