„Programul de guvernare”. 19.000 de infractori au fost eliberati in perioada 19 octombrie 2017 – 21 iunie 2019 prin recurs compensatoriu

politica

Aproape 19.000 de persoane acuzate de omor, viol, furt, trafic de droguri au fost eliberate in baza Legii recursului compensatoriu in perioada 19 octombrie 2017 – 21 iunie 2019, conform unei statistici obtinute de liberalul Florin Roman in urma unei interpelari adresate Ministerului Justitiei.

„Cifra oficiala a celor eliberati prin regimul compensatoriu de Guvernul PSD – ALDE, cu sprijinul UDMR, este 18.849, ca raspuns la o interpelare pe care am facut-o in calitate de deputat PNL catre Ministerul Justitiei. Dintre cei eliberati mai repede, 1.299 de detinuti s-au reintors in puscarie ca urmare a comiterii de noi infractiuni sau unor condamnari din alte dosare penale. Socheaza numarul mare al criminalilor, violatorilor, talharilor si pedofililor, al celor care au comis infractiuni cu violenta.

Sunt mii de astfel de cazuri. Sunt sute de Gheorghe Dinca, care au ucis cu sange rece si apoi au fost eliberati mai repede din puscarie de regimul PSD – ALDE. Nimeni nu mai este in siguranta pe strada, in conditiile iesirii masive din puscarii a criminalilor, violatorilor, talharilor si pedofililor, coroborat cu deficitul de personal din politie, in zona de siguranta a cetateanului”, afirma Roman, intr-un comunicat transmis sambata.

El precizeaza ca 39 dintre cei eliberati au comis din nou omoruri, 39 au comis noi violuri, 194 au comis noi talharii, 10 au comis infractiuni de trafic de minori si proxenetism.

„PNL solicita intrunirea de urgenta a Parlamentului in sesiune extraordinara pentru abrogarea regimului compensatoriu, care trimite in fiecare ora, in fiecare zi, in strada noi criminali, violatori, talhari si pedofili. Abrogati si apoi plecati!”, mai spune Florin Roman.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: