Programul de guvernare al PSD, o mare gogoasa. Ministrul Finantelor anunta deja „taieri”. Dragnea reactioneaza furios si ii da indicatii premierului

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor, a declarat duminica seara, la Romania TV, ca ministrul Finantelor, Viorel Stefan, ca ministrul Finantelor s-a grabit cand a afirmat ca Guvernul este pregatit sa ia masuri de reducere a cheltuielilor, in cazul in care va constata depasirea tintei de deficit bugetar de 3% din PIB.

Intrebat cum comenteaza declaratia ministrului Finantelor de zilele trecute conform careia daca cumva exista acel risc sa se depaseasca deficitul de 3%, se gandeste sa taie din cheltuieli, Dragnea a raspuns: „Da, o declaratie foarte inspirata a domnului ministru. Dupa doua luni deja vorbeste de taieri”.

El a spus ca nu a vorbit cu Viorel Stefan, precizand ca acest lucru nu este treaba presedintelui Camerei Deputatilor, ci a prim-ministrului. „Cred ca premierul trebuie sa vorbeasca cu dumnealui, nu presedintele Camerei. Daca o sa avem vreo sedinta la partid, o sa-mi permit sa-l intreb si eu, si alti colegi”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a adaugat ca ministrul Finantelor „nu are motive sa se ingrijoreze”.

„Daca programul de guvernare este urmarit punct cu punct si implementat punct cu punct, nu are motive sa se ingrijoreze, dupa parerea mea. Dar sa vorbesti in luna martie de taieri de cheltuieli… mi se pare putin cam grabit. E parerea mea”, a aratat

Guvernul condus de Sorin Grindeanu este pregatit sa ia masuri de reducere a cheltuielilor, in cazul in care va constata depasirea tintei de deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut (PIB), astfel incat Romania sa nu depaseasca acest nivel, in conditiile in care datoria publica este estimata sa ramana sub nivelul de 38% din PIB, a declarat, miercuri, ministrul Finantelor, Viorel Stefan, la lansarea raportului economic pentru Romania in 2017 al Comisiei Europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: