Proiectul Coloreaza Satul: De joi pana sambata, 450 de voluntari vor zugravi 30 de case din localitatea Valeapai

news

Peste 450 de voluntari din intreaga tara si-au anuntat participarea la proiectul Coloreaza Satul/Color The Village care isi propune ca, in trei zile, sa zugraveasca 30 de case in localitatea Valeapai din Caras-Severin. Interventiile vor incepe joi, 8 iunie si se vor incheia sambata seara, potrivit Opinia Timisoarei.

„Suntem pe ultima suta de metri cu problemele organizatorice si ne pregatim intens pentru a primi peste 450 de voluntari, depasind chiar numarul locuitorilor din sat. Am ales atat case foarte frumoase care pastreaza arhitectura traditionala cat si case foarte modeste, unde locuiesc persoane bolnave, batrani singuri si unde vom face reparatii mai consistente, cum ar fi reparatii la acoperisuri sau igienizare generala si zugravit interior”, a spus Radu Trifan, presedintele Asociatiei Acasa in Banat.

Satul Valeapai tine de comuna Ramna si se afla la granita dintre judetele Timis si Caras-Severin, la 60 km de Timisoara si 43 km de Resita. Astazi, satul mai are doar cateva sute de locuitori, insa mai are case traditionale care pastreaza elemente ale arhitecturii specifice zonei de tranzitie dintre Banatul de Munte si cel de Campie.

Color the Village/Coloreaza Satul se afla la a cincea editie si, an de an, are loc intr-un sat din Banat, alternativ din judetele Timis si Caras-Severin.

Editiile precedente au avut loc la Farasesti (2022), Ilidia (2021), Racovita (2020) si Eftimie Murgu (2019). Proiectul Asociatiei Acasa in Banat este unic in tara si isi propune sa contribuie la revitalizarea satului romanesc si la punerea in valoare a arhitecturii tipice din zona Banatului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: