Propaganda mincinoasa a Chinei starneste furia Frantei. Ambasadorul chinez, convocat de ministrul de Externe

externe

Ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian l-a convocat pe ambasadorul Chinei in Franta, Lu Shaye, pentru a-i transmite ”dezaprobarea” fata de ”anumite declaratii recente” cu privire la noul coronavirus, a anuntat el intr-un comunicat, relateaza AFP, citata de news.ro.

”Mi-am facut cunoscuta dezaprobarea fata de anumite declaratii recente ambasadorului Republicii Populare China in Franta, in cadrul convocarii sale la Ministerul Europei si Afacerilor Externe”, a anuntat marti seful diplomatiei franceze.

”Anumite luari de pozitie publice recente ale reprezentantilor Ambasadei Chinei in Franta nu sunt conforme calitatii relatiei bilaterale intre tarile noastre”, afirma ministrul, referindu-se la o campanie dezlantuita a Ambasadei care lauda ”victoria” Guvernului chinez in lupta impotriva noului coronavirus si criticarea gestionarii Occidentului a pandemiei.

Ambasada Chinei in Franta a publicat duminica pe site un lung text intitulat ”Restabilirea faptelor distorsionate – Observatii ale unui diplomat chinez in post la Paris”.

Occidentalii sunt acuzati in acest text de denigrarea pe nedrept a Chinei, dupa ce au catalogat maladia covid-19 drept ”mica gripa” la inceputul epidemiei.

De asemenea, americanii sunt criticati din cauza ca l-au destituit pe comandantul portavionului nuclear USS Theodore Rosevelt, al carui echipaj a fost contaminat.

In text sunt criticati totodata – fara probe – membri ai personalului francez din azile de batrani (Ehpad) din cauza ca si-au ”abandonat posturile de pe o zi pe alta (…) lasand sa moara pensionari de foame si de boala”.

”Covid-19 este o pandemie care atinge toate continentele si toate societatile. In fata virusului si consecintelor asupra economiilor noastre, polemicile nu au ce cauta, iar Franta actioneaza hotarat in favoarea unitatii. solidaritatii si celei mai mari cooperari internationale”, subliniaza marti Ministerul franez de Externe in acest comunicat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: