Propaganda PSD a innebunit dupa mesajul lui Iohannis. Chirieac cere o sesiune extraordinara a Parlamentului

news

Analistul Bogdan Chirieac a cerut, joi, la Antena 3 o „sesiune extraordinara a Parlamentului” intrucat presedintele Iohannis s-a amestecat in deciziile justitiei.

„Este nevoie de o sesiune extraordinara a Parlamentului. Este cel mai clar si fara echivoc amestec al politicului in justitie”, a declarat Chirieac la Antena 3 comentand interventia presedintelui Iohannis in cazul Kovesi.

„Cei de la Comisia de la Venetia si GRECO a reluat argumentele aberante ale unora de pe aici”, a mai spus el apoi referitor la criticile celor doua organisme cu privire la Sectia de investigare a infractiunilor din justitie.

Citeste si: Bogdan Chirieac da in judecata aktual24.ro. Solicita un milion de lei drept daune morale

Newsweek Romania a anuntat recent ca Bogdan Chirieac a incasat, anul trecut, peste un milion de lei de la PSD. „Un alt beneficiar este ‘jurnalistul’ si ‘analistul’ Bogdan Chirieac, prin firma Press Media Electronic SRL, care a incasat anul acesta de la PSD nu mai putin de 1.157.149 de lei”, scrie Newsweek Romania.

Mesajul lui Klaus Iohannis in cazul Kovesi

Presedintele Klaus Iohannis solicita Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie clarificarea rapida a situatiei in ceea ce priveste dosarul deschis pe numele fostului procuror-sef al DNA Laura Codruta Kovesi.

„Prioritatea zero a tuturor celor care au responsabilitati in statul roman, indiferent de functiile pe care le ocupa, trebuie sa fie protejarea si consolidarea statului de drept. Solicit Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie corectitudine maxima, respectarea cu strictete a legii si clarificarea rapida a situatiei in ceea ce priveste dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruta Kovesi, conducerea acestei sectii avand o imensa raspundere in acest sens”, se arata intr-un comunicat de presa transmis, joi, de Administratia Prezidentiala.

Seful statului subliniaza ca Sectia speciala pentru anchetarea magistratilor nu trebuie sub nicio forma sa fie un instrument politic de ancheta si intimidare a magistratilor si procurorilor. El aminteste ca a contestat inca de la inceput infiintarea unui astfel de organism, sever criticata si de catre Comisia de la Venetia, Comisia Europeana si GRECO, pentru ca nu prezinta suficiente garantii de independenta in raport cu factorul politic si poate afecta increderea cetatenilor in justitie.

„Majoritatea PSD-ALDE a ignorat cu buna stiinta toate aceste avertismente, astfel ca aceasta sectie speciala, in acest moment, functioneaza. Tot aceasta majoritate, printr-o serie de modificari nocive ale legilor justitiei, este direct responsabila pentru generarea conflictului care exista acum in randul magistratilor. PSD-ALDE a construit de la bun inceput un discurs anti-justitie si a facut demersuri concrete pentru revocarea din functie a procurorului-sef al DNA si a procurorului general al Romaniei, mai nou, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie reclamand, de asemenea, presiuni si interferente.

Atentionez majoritatea PSD-ALDE sa inceteze sa mai faca si alti pasi inapoi care sa indeparteze Romania de parcursul sau european, ca stat democratic consolidat. Este imperativ ca PSD-ALDE sa puna in aplicare cu celeritate opiniile Raportului Comisiei de la Venetia si recomandarile cuprinse in Raportul Comisiei Europene privind MCV, astfel incat independenta justitiei si lupta anticoruptie sa nu fie afectate, iar fundatia democratica a statului roman sa nu fie periclitata”, mai spune Iohannis.

El puncteaza ca lupta anticoruptie va continua in Romania, in ciuda oricaror „eforturi agresive ale celor care isi doresc sa controleze justitia si sa ingenuncheze statul de drept”.

„Ca presedinte, voi actiona si mai departe pentru mentinerea statutului pe care Romania si l-a castigat cu mari sacrificii, de tara in care institutiile sunt puternice, dar sunt puternice prin aplicarea corecta a legii, nu prin abuzuri”, conchide seful statului.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: