Propaganda PSD, copy-paste dupa progaganda comunista de la Beijing: „Majoritatea tacuta doreste o viata linistita”.

politica

China Daily, ziar de propaganda in limba engleza al regimului comunist de la Beijing afirma, despre protestele de la Hong Kong, ca aceste „confruntari” contravin opiniei „majoritatii tacute” din Hong Kong, care doreste mai presus de toate ”sa traiasca o viata linistita”. Astfel de mesaje au fost transmise si de PSD in timpul protestelor din Piata Victoriei, fiind folosite in continuare de Viorica Dancila.

Beijingul a denuntat cu fermitate luni atacul comis cu o zi inainte asupra Biroului de legatura al guvernului central din Hong Kong de catre manifestanti antiguvernamentali, invocand acte „absolut intolerabile” si cerand „pedepsirea vinovatilor”, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Fosta colonie britanica, retrocedata Chinei in 1997 si care beneficiaza de o larga autonomie, Hong Kong-ul este din luna iunie teatrul unor mari demonstratii impotriva guvernului local.

Miscarea, declansata in urma unui proiect de lege care autoriza extradarea in China continentala, care a fost suspendat de atunci, s-a extins la cerinte mai largi, manifestantii denuntand loviturile date de Beijing libertatilor fostei colonii britanice. Protestatarii cer acum amnistie pentru persoanele arestate, votul universal si demisia sefului executivului local Carrie Lam.

Citeste si: La fel ca PSD. Comunistii chinezi au apelat la interlopi in alb pentru a inabusi protestele din Hong Kong

Duminica, protestatarii au atacat Biroul de legatura al guvernului central din Hong Kong. Acestia au aruncat cu oua si au inscriptionat graffiti pe fatada cladirii, o noua provocare pentru autoritatea de la Beijing, dupa invadarea parlamentului din Hong Kong, la inceputul lunii iulie.

Aceste actiuni „au afectat grav spiritul statului de drept pe care Hong Kong-ul il respecta cu fermitate… si a ranit grav intregul popor chinez, inclusiv pe cei sapte milioane de compatrioti din Hong Kong”, a declarat Wang Zhimin, seful Biroului de legatura.

In China continentala, guvernul si mass-media de stat au condamnat, de asemenea, daunele cauzate de proteste.

„Acest tip de comportament sfideaza in mod deschis autoritatea guvernului central”, a declarat un purtator de cuvant al Biroului de Afaceri in Hong Kong si Macao, denuntand potrivit agentiei de presa chineze Xinhua „acte absolut intolerabile”.

„Sustinem masurile necesare luate de guvernul din Hong Kong pentru a asigura securitatea organelor guvernului central din Hong Kong, pentru a mentine statul de drept si pentru a-i pedepsi pe cei vinovati”, a subliniat el.

In baza principiului „O tara, doua sisteme”, Hong Kong-ul beneficiaza teoretic pana in 2047 de o semi-autonomie si de libertati foarte extinse care nu exista in China continentala – cum ar fi o justitie independenta si libertatea de exprimare.

Dar fosta colonie britanica este scena unor puternice tulburari politice din cauza preocuparii generale legate de ingerinta tot mai mare a Beijingului in afacerile sale interne, comenteaza AFP.

„Violenta unor fanatici nu are cu adevarat ca scop combaterea proiectului de lege privind extradarile, ci promovarea ideilor lor politice”, scrie intr-un editorial ziarul de limba engleza China Daily.

Confruntarile din Hong Kong contravin opiniei „majoritatii tacute” din Hong Kong, care doreste mai presus de toate ”sa traiasca o viata linistita”, conchide publicatia citata.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: