Propaganda PSD se fac praf in fata datelor oficiale ale INS privind starea economiei: „Ele merg dincolo de orice propaganda, dincolo de orice caiet de colorat”

politica

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat marti ca datele publicate de Institutul National de Statistica merg „dincolo de orice propaganda”, iar cresterea reala a salariului nominal net este de doar 3,5%.

„Am vazut astazi cifrele publicate de Institutul National de Statistica. Ele merg dincolo de orice propaganda, dincolo de orice caiet de colorat, de povesti transformat in program de guvernare. Rezultatul cresterilor salariale si al involutiei fiscale se masoara in cifre absolute. Avem asadar, in perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, o crestere reala a salariului nominal net de doar 3,5%, pentru ca, avand o rata a inflatiei de 4,7%, cea mai mare din ultimii cinci ani, orice alta crestere a fost dusa in derizoriu”, a spus Seidler, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca asa se intampla atunci cand „nu ai impact bugetar, nu stii sa faci un calcul”, cand „nu faci o previziune”, cand „maresti nejustificat salariile unor functionari, care sunt in realitate, cel putin o parte dintre ei, doar clientela politica a PSD” si cand maresti taxe si impozite, cum ar fi supraacciza la combustibil.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: