Propagandistii anti-DNA de la TVR, RTV si Antena 3 isi bat joc de jurnalistii care au fost dati afara de la „Romania libera”: „Mor de ras”

news

Mai multi angajati ai televiziunilor si publicatiilor angajate in lupta anti-justitie si-au manifestat obscen satisfactia dupa ce jurnalistii Malin Bot si Ondine Ghergut au fost dati afara, peste noapte, de la „Romania libera”.

Mirel Curea, redactor sef adjunct la „Evenimentul zilei”, publicatie detinuta de Dan Andronic (trimis in judecatat de DNA), a postat pe Facebook mai multe mesaje obscene in legatura cu concedierea celor doi jurnalisti de la „Romania libera”.

Screen Shot 2017-02-24 at 10.59.25

Mesajele lui Curea au starnit incantare printre mai multi angajati de la TVR, Romania TV si Antena 3. Victor Ciutacu (RTV), Ionut Cristache (TVR) si Maria Coman (Antena 3) si-au manifestat deschis satisfactia ca Malin Bot si Ondine Ghergut au ramas fara slujbe.

Screen Shot 2017-02-24 at 11.00.20 Screen Shot 2017-02-24 at 10.58.31

Evident, din acest spectacol de prost-gust nu putea sa lipseasca nici Mircea Badea.

Screen Shot 2017-02-24 at 11.16.32

Malin Bot si Ondine Ghergut au anuntat, joi, ca au fost concediati fara nicio explicatie de catre patronul ziarului „Romania libera”, Alexander Adamescu.

„Este cel mai greu moment al carierei mele, pentru ca sunt in fata unui zid, asa cum nu credeam ca voi putea sa ajung vreodata. Asa cum nu ar trebui sa ajunga niciun om care isi face onest meseria, are rezultate si este bun profesionist. Este atat de aberant sa ajungi dat afara tocmai pentru ca ti-ai facut meseria onest. E ca intr-o dictatura”, a spus Malin Bot.

„Am fost anuntata joi ca dl director editorial Sabin Orcan mi-a reziliat contractul, iar motivul ar fi fost faptul ca sunt aparatoarea anticoruptiei si a DNA. Precizez ca dl Orcan nu m-a anuntat oficial ca mi-a fost intrerupta colaborarea de peste 10 ani la Romania Libera”, scrie Ondine Ghergut pe Facebook.

Alexander Adamescu este in atentia DNA de peste patru ani. Potrivit procurorilor, in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, impreuna cu tatal sau, ar fi remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000 lei, magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti — Sectia a VII-a Civila, pentru ca in schimb acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Dan Adamescu.

„Pana in prezent, procurorii anticoruptie au facut numeroase demersuri pentru a asigura prezenta inculpatului in fata organelor judiciare, insa acesta a urmarit tergiversarea cercetarilor fata de el si in final sustragerea de la urmarirea penala. (…) La data de 25 martie 2016, procurorii au inaintat Tribunalului Bucuresti referatul cu propunere de arestare preventiva in lipsa a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioada de 30 zile, de la data punerii in executarea a mandatului de arestare preventiva”, informa DNA anul trecut.

Potrivit sursei citate, respectivul dosar s-a constituit ca urmare a disjungerii dintr-o cauza penala in care au fost trimisi in judecata patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti — Sectia a VII-a Civila, in legatura cu pretinderea si primirea unor sume de bani si bunuri in schimbul favorizarii unor interese de afaceri. Mai mult, in luna martie a anului 2016, procurorii DNA au inaintat Tribunalului Bucuresti propunerea de arestare in lipsa a omului de afaceri Bogdan Alexander Adamescu, acuzat de doua infractiuni de dare de mita. In vara aceluiasi an, fiul milionarului, retinut in Marea Britanie, a fost eliberat pe cautiune de un judecator din Westminster Magistrates Court, iar de atunci nu a mai revenit in tara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: