Propagandistii PSD primesc o lovitura dura tocmai din partea socialistilor europeni. Lege UE contra stirilor false, precum cele cu „sorosistii”

politica

Liderul Parlamentului European, socialistul Martin Schulz, a facut apel la realizarea si implementarea la nivel european a unor legi dure care sa stopeze raspandirea stirilor false si daunatoare, informeaza Deutsche Welle, citat de caleaeuropeana. Guvernul german se pregateste deja sa realizeze un draft in acest sens.

Presedintele Parlamentului European Martin Sculz si ministrul Justitiei german, Heiko Maas au avut o pozitie comuna duminica impotriva raspandirii stirilor false.

In cadrul unor interviuri separate, cei doi politicieni germani au discutat despre planuri concrete pentru a crea legi care sa interzica diferitelor platforme de socializare precum Facebook sa permita raspandirea stirilor fabricate prezentate ca fiind adevarate. Ambrii au sustinut ca acest lucru afecteaza democratia.

„Avem nevoie de un cadru legislativ”, a afirmat Maas pentru publicatia Bild am Sonntag. Uniunea Crestin Democrata (CDU) si partenerii de coalitie Partidului Social Democrat (SPD) si-au anuntat deja intentia de a concepe in ianuarie o noua legislatie pentru a opri raspandirea stirilor false.

Martin Schulz a fost mult mai explicit, precizand ca, pentru a combate subminarea democratiei, este nevoie nu doar de o solutie la nivel national, ci una la nivel european. La final, Schulz a sugerat ca aceste legi ar trebui sa vizeze platforme precum Facebook, unde multe dintre stirile false sunt raspandite.

Thomas Oppermann, care conduce SPD in Parlamentul german, a mers mai departe cu aceasta chestiune. Discutand cu revista Der Spiegel, Oppermann a declarat ca sunt necesare masuri punitive dure pentru a forta retelele sociale sa suporte partea lor de povara. Astfel, el a sugerat o amenda de 500.000 de euro daca website-urile precum Facebook nu inlatura materialele daunatoare intr-un interval de 24 de ore de la anuntarea acestor materiale.

Astfel de stiri reprezinta un atac la adresa drepturilor omului, a completat presedintele Parlamentului European. Schulz a propus ca Facebook sa infiinteze o linie telefonica deschisa 24 de ore pentru a semnala stirile false, riscand amenzi daca problemele nu sunt rezolvate in timp util.

In Romania, in timpul campaniei electorale, mai multe posturi TV apropiate de PSD, intre care s-a remarcat Romania TV, au difuzat numeroase stiri false despre o pretinsa conspiratie pusa la cale de George Soros impotriva Romaniei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: