Propagandistii PSD s-au bucurat prea devreme. Protestatarii #Rezist s-au asigurat ca pot manifesta fara probleme in Piata Victoriei

news

Protestatarii #Rezist anunta ca indeplinesc conditiile de a manifesta in Piata Victoriei. Ei au transmis deja notificari catre Primarie, Brigada Rutiera si Jandarmerie conform carora in fiecare zi, pana in 31 decembrie 2018, vor avea loc proteste in Piata Victoriei. Prin urmare nu este incalcata decizia de luni a ICCJ.

„V-am spus ca protestele din Piata Victoriei sunt notificate atat la Primarie cat si la Brigada Rutiera si Jandarmerie pana pe 31 Decembrie 2018, de Luni pana Duminica, intre orele 18:00-23:00.

Numarul de inregistrare al notificarii este: 159 38 91/26.01.2018.

Doi cetateni de buna credinta au notificat protestele in PV pt aproape un an de zile pentru a inlatura riscul amenzilor.

Gabriela Firea a incalcat legea, savarsind abuz in serviciu atunci cand a pus la dispozitie PV pentru protestul PSD, din moment ce aceasta avea notificare pentru alt protest.

La ora 16:00 se va publica in Monitorul Oficial, OUG-ul pt Legile Justitiei instrumentat de catre cel mai odios MJ – Tudorel Toader.

In caz de ceva, ne vedem in Piata!”, a anuntat Angi Serban, o cunoscuta protestatara din Piata Victoriei, pe Facebook.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, luni, ca adunarile publice trebuie declarate in prealabil, atunci cand urmeaza sa se desfasoare in piete ori pe cai publice sau in alte locuri din vecinatatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Decizia e obligatorie.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis, luni, recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Bucuresti.

Astfel, instanta suprema a decis ca exista obligatia de declarare prealabila a adunarilor publice, atunci cand acestea urmeaza sa se desfasoare in piete ori pe caile publice, respectiv drum public, parte carosabila si trotuar, sau in alte locuri situate in imediata vecinatate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.

Decizia instantei supreme este obligatorie.

Hotararea a fost luata dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost sesizata de Curtea de Apel Bucuresti pe aceasta tema.

Vestea a fost primita cu mare bucurie la Antena 3.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: