Propagandistul lui Putin: „Putem sa aducem la arme 10-15 milioane de oameni si vom porni la o plimbare prin Europa. Si cine ni se va impotrivi?” – Video

externe

vladimir soloviov, propagandist

Unul dintre principalii propagandisti ai Kremlinului, Vladimir Soloviov, a amenintat ca Rusia poate mobiliza intre 10 si 15 milioane de soldati pentru a lansa o invazie asupra intregii Europe.

„Ce armata au ei? Noi putem sa aducem la arme 10-15 milioane de oameni si vom porni la o plimbare prin Europa. Si cine ni se va impotrivi? Cati am ucis deja dintre ei in Ucraina? Daca ei nu inteleg, exista arma nucleara care sa-i lamureasca”, a declarat Soloviov intr-o emisiune in direct.

Soloviov este unul dintre cei mai influenti progandisti de la Moscova, fiind decorat de insusi presedintele Putin.

Lovituri aeriene lansate de armata rusa au vizat joi dimineata zona din jurul capitalei Kiev, au anuntat autoritatile ucrainene.

O municipalitate a fost bombardata, a declarat guvernatorul Oleksii Kuleba pe Telegram, fara a preciza numele orasului. Serviciile de salvare au fost dislocate la fata locului, a adaugat el.

Unele dintre rachetele lansate au fost interceptate, a mai spus oficialul ucrainean.

Noile atacuri au survenit dupa ce sirenele de raid aerian s-au declansat de patru ori miercuri la Kiev.

In sudul Ucrainei, armata rusa a lansat peste 20 de drone de lupta iraniene Shahed-136 in intervalul de doua ore inainte de miezul noptii, au anuntat joi fortele aeriene ucrainene. Nouasprezece drone au fost doborate, majoritatea in regiunea Odesa, au precizat ele.

Statul-major al armatei ucrainene a anuntat joi intarirea fortelor militare din regiunea din nord vecina cu Belarusul, pentru contracararea oricarui nou atac rusesc peste frontiera.

„In momentul de fata nu se observa crearea unei forte de soc” in Belarus, insa „exista si vor exista amenintari. Reactionam, ne-am crescut deja efectivele pe directia nord”, a spus Oleksii Hromov, adjunct al comandantului Directoratului Principal pentru Operatiuni al Statului-Major, la informarea obisnuita pentru presa.

Belarusul este principalul aliat al Rusiei si a permis fortelor ruse sa ii foloseasca teritoriul ca baza de lansare pentru atacuri impotriva Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: