Propagandistul rus care cerea inecarea si uciderea copiilor ucraineni, internat de urgenta in spital dupa ce ar fi fost otravit

actualitate

Anton Krasovski, otravit, propagandist, copii, ucraineni, inecati

Fostul prezentator al canalului Russia Today si unul dintre cei mai cunoscuti propagandisti ai regimului Putin, Anton Krasovski, a fost spitalizat de urgenta dupa ce s-a imbolnavit brusc, potrivit unei postari scrise chiar de el pe canalul de Telegram.

Desi Krasovski a anuntat ca ar avea „probleme gastrice”, portatul de stiri ucrainean Hromadske a declarat ulterior ca acesta a fost otravit, citand surse anonime din cadrul agentiei de informatii militare ucrainene (HUR).

Portalul nu a comentat daca HUR ar fi fost implicata in presupusa otravire. Krasovski a dezvaluit ca starea sa de sanatate a inceput sa se deterioreze la inceputul saptamanii trecute.

„La inceputul saptamanii am avut dureri de stomac, am inceput sa ma simt rau, apoi am lesinat.Am fost dus la o clinica. Imi revin treptat”, a scris Krasovski intr-o postare pe Telegram, citata de cotidianul Kyiv Independent.

„Sunt in viata, voi trai”, a adaugat Krasovski intr-un mesaj audio postat pe 25 decembrie.”Voi trai mai mult decat ei toti, si noi toti vom trai mai mult decat ei, nu exista absolut nicio indoiala.Victoria va fi a noastra”.

Autoritatile ucrainene l-au condamnat anterior pe Krasovski in absenta la cinci ani de inchisoare pentru ca a sustinut invazia rusa si a pledat pentru ca ucrainenii sa fie supusi unui genocid. Intr-o emisiune televizata din octombrie 2022, el a cerut ca acei copii ucraineni care urasc Rusia sa fie „inecati si arsi”. De asemenea, a adaugat ca Ucraina „nu ar trebui sa existe deloc”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: