Propagandistul rus Vladimir Soloviov: „Vrem sa vedem Statele Unite cu politicieni care ii multumesc Mamei Rusia pentru faptul ca exista!”

externe

vladimir soloviov, propagandist

Un cunoscut propagandist al Kremlinului a declarat in timpul unei emisiuni recente de televiziune ca fostul presedinte american Donald Trump isi va intemnita rivalii politici daca va prelua din nou Casa Alba, relateaza Newsweek.

Vladimir Soloviov, o figura proeminenta a presei sustinute de Kremlin, a facut aceasta declaratie in timpul unui episod recent al emisiunii sale care este difuzata pe postul Russia-1.

Comentariile sale au fost facute in timpul unei discutii cu invitatii sai despre un interviu pe care subsecretarul de stat american pentru afaceri politice, Victoria Nuland, l-a acordat saptamana trecuta CNN. In timpul interviului, oficialul administratiei Biden a indicat ca SUA sunt dezamagite ca Putin nu impartaseste idealurile occidentale.

Emisiunea de pe postul Russia-1 a inceput cu un scurt videoclip al aparitiei lui Nuland la CNN.

„Am vrut un partener care sa se occidentalizeze, care sa fie european. Dar nu asta a facut Putin”, a declarat Nuland in clip, inainte de a aborda razboiul din Ucraina, lansat de Putin. „Oricat de disperata si ingrozitoare este situatia pentru Ucraina, Putin si-a distrus si propria tara prin toate acestea”, a mai spus ea.

Inregistrarea video cu oficialul Departamentului de Stat continua cu ea spunand: „Vom continua sa strangem latul in jurul lui [Putin] si sa-l fortam sa vina la masa [negocierilor] intr-un mod serios sau sa traiasca cu Rusia pe care a creat-o, care nu este Rusia pe care a promis-o poporului sau”.

Julia Davis, fondatoarea grupului Russia Media Monitor, a postat duminica pe YouTube un clip tradus din comentariile lui Soloviov.

„Ce fel de Rusie, potrivit lui Nuland, a promis Putin poporului?”, a spus Soloviov, conform traducerii lui Davis. „Vino-ti in fire, femeie!”, a continuat el.

Soloviov a spus apoi ca nu vrea sa vada o SUA cu Nuland inca in functie.

„Vrem sa vedem Statele Unite cu politicieni total diferiti, care ii multumesc Mamei Rusia pentru faptul ca exista!”, a spus el.

Prezentatorul de televiziune a adus apoi in discutie comentariul „latul” facut de Nuland, inainte de a insinua ca aceasta si-ar putea pierde in curand libertatea odata cu pozitia sa guvernamentala.

„Ce streang? Al cui streang? Uita-te la propria ta tara! Iti pierzi propria tara!” a spus Soloviov. „Oare Nuland intelege ca zilele ei sunt numarate?”, a mai spus propagandistul.

El a adaugat: „Vreau ca publicul nostru sa inteleaga clar acest lucru: Daca Trump ajunge la putere, ii va intemnita pe toti… Sunt speriati, pentru ca Trump va veni si ii va arunca in inchisoare”.

Pentru a-si sustine afirmatia, Soloviov a difuzat o inregistrare video cu Trump adresandu-se sambata la Conferinta de actiune politica conservatoare (CPAC).

„Pentru americanii care muncesc din greu, 5 noiembrie va fi noua noastra zi a eliberarii”, a spus Trump in clipul de la CPAC. „Dar pentru mincinosii, si trisorii, si escrocii, si cenzorii si impostorii care au rechizitionat guvernul nostru, va fi Ziua Judecatii lor”, a continuat el.

Departamentul de Stat al SUA a anuntat ca Soloviov raspandeste dezinformarea de la Kremlin si a scris pe site-ul sau, intr-o lista care identifica figuri bine cunoscute implicate in propaganda rusa, ca Soloviov „poate fi cel mai energic propagandist al Kremlinului din prezent”.

De asemenea, el este cunoscut pentru declaratiile controversate, cum ar fi faptul ca a sugerat in timpul unei editii din toamna a emisiunii sale ca Germania va exista in cele din urma „sub un steag rusesc”. La inceputul acestei luni, Soloviov a declarat ca Moscova ar trebui sa-i inarmeze pe rebelii yemeniti Houthi cu arme rusesti pentru atacurile asupra navelor americane si britanice.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: