politica

Propagandistul sef al Moscovei in limba romana, interdictie sa intre in Romania timp de trei ani. Cum il lauda seful seful Sputnik Moldova pe Putin: „Rusia este printre putinele tari care si-a pastrat suveranitatea”

Iurie Rosca, seful neoficial al Sputnik Moldova, platforma de propaganda a Kremlinului, anunta furios ca a fost intors din drum de la granita cu Romania, unde a aflat ca are interdictie sa intre in tara noastra timp de trei ani.

„Fratilor calitatea closetului si calitatea fluidizarii transportului si al calatorilor spre Romania, la vama Albita, este floare la ureche pe langa noutatea pe care am primit-o acum cateva minute. Am interdictie de intrare in Romania pentru trei ani de zile, incepand cu luna septembrie 2020. Motivele… baietii nu sunt obligati sa mi le raporteze. Revin acasa. Doamne ajuta. Traiasca neamul Romanesc”, a spus Iurie Rosca, intr-un clip video pe Facebook.

Rosca este cel care conduce din umbra Sputnik Moldova, platforma care promoveaza politica Moscovei, teorii ale conspiratiei si fake news despre pandemie. Numerosi politicieni extremisti din Romania, de la Diana Sosoaca, Radu Cristescu sau George Simion sunt promovati de Sputnik.

Iata cateva dintre articolele scrise de Rosca in Sputnik. In articolul „Misiunea istorica a lui Putin: Afirmarea Rusiei ca civilizatie de alternativa„, Rosca sustinea ca „Rusia este printre putinele tari care si-a pastrat suveranitatea si, prin urmare, capacitatea de a se opune ofensivei totale a globalismului, pe care il impune acea secta de plutocrati de tipul lui George Soros bazata in SUA”.

„Spre deosebire de majoritatea absoluta a tarilor europene, care au fost vasalizate complet si determinate sa urmeze agenda autorilor ‘corectitudinii politice’, Rusia sub mandatul lui Putin se afirma nu doar ca un stat independent si o putere mondiala. Ea se manifesta si ca o civilizatie de alternativa in raport cu un Occident global, ultimul urmarind sa se impuna pretutindeni prin forta armelor, prin razboaie economice, precum si prin inginerii sociale sustinute de un dispozitiv propagandistic urias”, sustinea Rosca.

Iurie Rosca a fost si presedinte al Partidului Popular Crestin Democrat din Republica Moldova. A fost vicepresedinte al Parlamentul Republicii Moldova intre 1998-2001 si 2005-2009; si viceprim-ministru al Republicii Moldova (iunie – septembrie 2009).

Pe 4 aprilie 2005, cei 11 deputati a Partidului Popular Crestin Democrat, condus de Iurie Rosca, au votat pentru alegerea lui Vladimir Voronin in functia de presedinte al Republicii Moldova.

La data de 8 aprilie 2005 este ales in functia de vicepresedinte al Parlamentului Republicii Moldova. Partidul condus de el nu a mai intrat in Parlament dupa alegerile din aprilie si iulie 2009. La data de 16 iunie 2009 este numit in functia de viceprim-ministru, prin decretul Presedintelui Republicii Moldova. A demisionat din functie la 14 septembrie 2009.

Din anul 2012 detine functia de presedinte al “Universitatii Populare”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: iurie rosca

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

6 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

6 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

6 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

6 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

6 ore ago