Propunere de la Moscova: Daca Zelenski se preda, vietile aparatorilor Mariupolului sunt crutate

externe

Deputatul Mikhail Sheremet din Duma de Stat din Rusia sugereaza ca un schimb echitabil pentru salvarea aparatorilor Mariupolului ar fi ca presedintele Ucrainei sa se predea rusilor.

Propunerea de la Moscova a venit la scurt timp dupa ce presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a cerut din nou arme Occidentului, acuzand totodata ca armata rusa se va inscrie pentru totdeauna in istoria lumii drept „cea mai barbara si inumana”.

„In acest razboi, armata rusa se va inscrie pentru totdeauna in istoria lumii drept cea mai barbara si inumana armata. Uciderea intentionata a civililor, distrugerea cartierelor rezidentiale, a infrastructurii civile, folosirea tuturor tipurilor de arme, inclusiv a celor interzise de conventiile internationale, este semnatura armatei ruse. Si aceasta este ticalosia care va marca statul rus ca o sursa a raului absolut timp de generatii”, a afirmat presedintele ucrainean in obisnuitul sau discurs zilnic, potrivit unei postari de pe pagina sa de Facebook, potrivit News.ro.

„Noi ne opunem armateii coniderate a doua sau a treia cea mai puternica din lume”, a afirmat presedintele ucrainean, adaugand ca rusii au concentrat impotriva Ucrainei toate capacitatile de lupta.

El a subliniat ca modul in care armata ucraineana se opune acestei armate arata ca fortele ucrainene ar fi trebuit plasate deasupra Rusiei in clasamentul mondial.

„Daca am fi avut acces la toate armele de care avem nevoie, pe care partenerii nostri le detin si care sunt comparabile cu cele utilizate de armata Federatiei Ruse, am fi pus deja capat acestui razboi si am fi instaurat pacea si ne-am fi eliberat teritoriul de sub ocupatie”, a declarat Zelenski.

„Este nedrept ca Ucraina este fortata in continuare sa ceara ceea ce partnerii au deja depozitat de ani de zile. Daca au armele de care Ucraina are nevoie, daca au munitia de care avem nevoie aici si acum este datoria lor morala inainte de toate sa ne ajute sa aparam libertatea”, a declarat Zelenski, exprimandu-si speranta ca pertenerii sa inteleaga ca fiecare zi conteaza si ca orice amanare in a ajuta Ucraina ofera ocupantilor oportunitatea de a ucide si mai multi ucraineni.

El a spus ca intensitatea atacurilor in Harkov, regiunea Donbas si in Dnipropetrovsk a crescut considerabil.

Miercuri, soldatii de la Mariupol au primit un nou ultimatul de la rusi, iar vicepremierul Ucrainei Irina Veresciuk a anuntat ca a fost agreat un coridor pentru evacuarea femeilor si copiilor din Mariupol. Teoretic, coridorul se va deschide azi la ora 14:00 si ruta stabilita e ”Mariupol – Mangus – Berdiansk – Tokmak – Orekhov – Zaporojie”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: