Propunere halucinanta! Teodorovici a cerut UE ca romanii sa aiba dreptul de munca limitat: Maxim 5 ani si la revedere!

money

Ministrul roman de Finante Eugen Teodorovici a prezentat marti o ipoteza halucinanta, in care romanii care lucreaza in strainatate sa aiba un singur permis de munca, valabil pentru o perioada limitata de timp, dupa care sa fie fortati sa isi caute un loc de munca in alta tara.
Mai mult, Teodorovici s-a dus cu aceasta propunere in fata ministrior de Finante din UE.

“Eu am ridicat problema asta si la nivelul colegilor mei, ministrii de finante din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictiva sau de alta natura aceasta masura, dar asta este. Trebuie sa invatam la nivel european ca, cu cat o zona devine mai saraca, alta devine mai bogata, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie sa fie cu adevarat acea coeziune sociala, nu incarci si intaresti partea de Vest si lasi restul de Europa din fel de fel de conditii, in afara”, a spus ministrul Finantelor, citat de HotNews.ro.

Asadar, cum o piata libera, competitiva, unde statul ofera conditii angajatorilor, nu da fiscalitatea peste cap din luna in luna si asigura infrastructura decenta este ceva ce membrii PSD si ALDE resping din start, propunerea lui Teodorovici este limitarea dreptului la munca.

„In ce sens? Iar vad stiri ca Teodorovici vrea sa reformeze Europa. Nu domnule, permisul de munca sa fie acelasi ca si timp in toate statele. Nu mai ai voie, dupa primul permis, sa-ti reinnoiesti dreptul de munca, ca sa fii obligat sa migrezi in Europa. Asa, daca ajunge in Germania si tot primeste drept de munca, deci nu o sa se intoarca in veci in Croatia, Romania de unde a plecat. Maxim 5 ani si, la revedere, sa te duci in alta tara sa iti cauti loc de munca”, si-a expus Teodorovici ideea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: