Propunerile de numire a noilor ministri ajung azi la Cotroceni. Surse: Iohannis va respinge unul sau chiar doi de pe lista. Tudose: „Nu am un plan B”

news

Prim-ministrul Mihai Tudose va trimite in cursul zilei de luni la Palatul Cotroceni propunerile de numire a noilor ministri votati saptamana trecuta de conducerea PSD: Paul Stanescu – ministru al Dezvoltarii Regionale, Felix Stroe – ministru al Transporturilor si Marius Nica – ministru delegat pentru Fonsrile Europene. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca nu va participa la ceremonia de depunere a juramantului.

„Cred ca luni le voi inainta, voi anunta ca vin propunerile si sa stabilim impreuna calendarul depunerii juramantului. Nu am vorbit cu domnia sa inca. Nu exista un plan B, nu am plecat de la premisa ca respinge propunerile”, a spus premierul Mihai Tudose vineri, la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD unde au fost votati cei trei noi ministri ai cabinetului pe care il conduce.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca nu va merge la Palatul Cotroceni pentru a asista la ceremonia de depunere a juramantului de catre noii ministri.

Mai multe posturi de stiri au anuntat ca este posibil ca presedintele sa respinga una sau chiar doua dintre propunerile inaintate de Tudose.

Jurnalista Ondine Ghergut prezinta dovada ca Paul Stanescu, propus de PSD pentru postul de ministru al Dezvoltarii, a fost cercetat penal in dosarul lui Darius Valcov. Intrebat, vineri, despre acest doar, Stanescu a declarat ca „nu stiu despre ce vorbiti”.

Jurnalista prezinta un document oficial al DNA Craiova, in care Paul Stanescu apare ca fiind „cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice”.

„DOVADA din iulie 2013 potrivit careia PAUL STANESCU, nominalizat de PSD la Ministerul Dezvoltarii, era urmarit penal in dosarul lui DARIUS VILCOV. Ancheta penala in privinta lui a fost disjunsa, plimbata pe la diverse parchete LOCALE. Un traseu halucinant despre cum parchetele locale au incercat ingroparea faptelor penale savarsite de un baron local mai puternic decat era Vilcov, trimis deja in judecata. Desigur, am toate documentele… Domnule presedinte IOHANNIS, chiar il veti numi ministru pe STANESCU?”, intreaba Ghergut.

stanescu

Paul Stanescu, propus vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, a declarat, vineri, ca nu stie sa fie implicat in vreun dosar al DNA.

Intrebat despre dosarul penal in rem care vizeaza Consiliul Judetean Olt, Paul Stanescu, care a fost opt ani presedinte al acestui for, a spus: „In viata mea nu am fost chemat de o institutie a statului, nu am dat cu subsemnatul, cum spun unii colegi ai mei. Nu stiu despre ce vorbiti”.

Presedintele Iohannis ar urma, luni, sa isi dea OK-ul in privinta propunerilor de noi ministri inaintate de PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: