„Prostalailor!”. Rares Bogdan are un mesaj transant catre liderii PSD: „Ma induioseaza necajitii trimisi de seful PSD”

politica

Rares Bogdan reactioneaza ironic dupa ce mai multi lideri ai PSD, printre care se remarca Liviu Marian Pop, au acuzat ca mesajul recent al lui Frans Timmermans catre Bucuresti a fost emis in „cardasie cu domnul Iohannis, i-a dictat domnul Iohannis ce sa scrie”.

„Ma induioseaza necajitii trimisi de seful PSD in spatiul public sa ‘denunte’ faptul ca Frans Timmermans, adica un socialist, ataca Romania pentru a-i face un serviciu presedintelui Klaus Iohannis. Prostalailor, nr. 2 al Comisiei Europene nu ataca Romania, ci clanul mafiot care pune stapanire pe ea!

Chiar nu pricep de ce genunchii vorbitori ai sefului PSD mint romanii cu atata nerusinare… De ce-i iau de prosti?

Poate vor sa distraga atentia de la faptul ca socialistilor din UE le este rusine cu PSD? Pesedistii nu vad decat blaturi peste tot, daca ar disparea prin minune miutele politice ar fi ca si cand le-ai sparge casa, pentru a le fura butelia!

…Sau sunt disperati si i-a lasat Simona Pintea fara pastile? Sau fac orice pentru a mai uita romanii din nenorocirile la care i-a abonat guvernarea toxica?”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Fostul ministru al Educatiei Liviu Pop afirma la RFI ca scrisoarea de avertizare trimisa autoritatilor romane de prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans „este o cardasie cu domnul Iohannis, i-a dictat domnul Iohannis ce sa scrie”.

Liviu Pop spune, despre scrisoarea lui Timmermans, ca ”este o cardasie cu domnul Iohannis, i-a dictat domnul Iohannis ce sa scrie”.

„Evident, ca aceasta cardasie nu face altceva decat sa aduca inca o data in prim plan aceasta dubla masura, in care nu se doreste ca adevarul sau principiile sa conteze, ci doar interesul pur electoral, disperarea domnului Iohannis pentru un al doilea mandat il duce in zona aceasta a penibilului, pana la urma, pe domnul Timmermans”, a subliniat el.

Intrebat daca presedintele Klaus Iohannis le-a ”dictat” ce sa scrie si asociatiilor de magistrati si expertilor Comisiei de la Venetia, care au criticat modificarile din justitie, senatorul PSD a raspuns: ”Politica penala a unui stat o face statul. Daca dansii mor de grija romanilor si de acest Cod Penal, care a fost modificat in conformitate cu deciziile CCR, sa ia masurile din Codul Penal din Romania si sa le aplice in unele state membre”.​​

”Daca oficialii europeni mor de grija romanilor si de acest Cod Penal, sa ia masurile din Codul Penal din Romania si sa le aplice in unele state membre”, a mai declarat senatorul PSD Liviu Pop.

Liviu Pop considera ca ”toate acuzatiile ori insinuarile facute de Timmermans in acea scrisoare sunt fara temei”.

„Nu exista nici un risc asupra statului de drept. Dimpotriva, odata cu noile legi ale justitiei, facute pe baza propunerilor expertilor, implicit a celor din CSM, nu facem altceva decat sa consolidam independenta judecatorilor”, sustine el.

Intrebat ce ar trebui sa faca autoritatile romane, dupa primirea scrisorii lui Frans Timmermans, senatorul PSD a raspuns: ”Nu ar trebui sa faca absolut nimic autoritatile romane. Domnul Timmermans ar trebui sa-si nuanteze discursul, sa ne spuna daca mecanismul din Romania il aplica si in tara domniei sale, sa ne spuna daca stia atunci, in 2016, cand era vicepresedinte, ca domnul Ciolos a emis o Ordonanta de modificare a Codurilor Penale peste noapte si in acelasi timp, sa lase demagogia si dubla masura pe care incearca sa o aplice Romaniei”, a afirmat Pop.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avertizat intr-o scrisoare trimisa presedintelui Klaus Iohannis, presedintilor celor doua Camere si premierului Viorica Dancila si datata 10 mai, ca executivul european va declansa o procedura preliminara activarii Articolului 7 din Tratatul UE in cazul Romaniei daca modificarile la codurile penale vor intra in vigoare.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a sustinut, luni seara, la Antena 3, referindu-se la scrisoarea prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, ca a avut „gura aurita”, pentru ca a spus zilele trecute ca „principalul lucru discutat de Iohannis cu stapanii lui a fost sa scoata repede ceva iar impotriva Romaniei”.

„Am avut gura aurita. Eu am spus zilele trecute ca am auzit ca principalul lucru discutat de Iohannis cu stapanii lui a fost sa scoata repede ceva iar impotriva Romaniei, ca asa il ajuta pe el in campania electorala”, a afirmat Dragnea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: