„Prostia nu e o scuza! Demisia! A devenit o umilinta nationala faptul ca suntem condusi de acest Guvern!”. Opozitia reactioneaza in forta

news

Presedintele USR, Dan Barna, cere demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, sustinand ca comparatia intre arderea porcilor bolnavi si Holocaust, o tragedie soldata cu milioane de victime este „socanta si halucinanta”. De asemenea, el i-a cerut demisia si premierului Viorica Dancila, care a confundat capitala Muntenegru cu cea a regiunii Kosovo.

„Prostia nu e o scuza! Demisia! A devenit o umilinta nationala faptul ca suntem condusi de acest Guvern! Lipsa de intelegere a propriilor cuvinte devine o boala grava, care pune in pericol imaginea Romaniei si a fiecarui roman. Comparatia facuta de Petre Daea intre arderea porcilor bolnavi de pesta africana si Holocaust, o tragedie soldata cu milioane de victime, este socanta si inacceptabila”, a scris Dan Barna pe contul sau de Facebook.

Liderul USR spune ca nu mai suporta umilinta de a fi condusi de oameni „care nu-si inteleg propriile cuvinte”, astfel ca cere demisia ministurlui Agriculturii.

„Prostia nu e o scuza cand esti prim-ministru sau ministru in Guvernul Romaniei. In alte tari civilizate, dupa ziua de ieri, prim-ministrul pleca acasa de mana cu ministrul Agriculturii. Nu mai suportam aceasta umilinta de a fi condusi de oameni care nu-si inteleg propriile cuvinte, incompetenti care duc tara spre dezastru si rusine. USR cere demisia lui Petre Daea si din nou, a Vioricai Dancila. O vom cere pana vor iesi pe usa din dos a istoriei ca Guvernul care a dezonorat tara!”, a mai scris liderul USR.

Petre Daea a sustinut marti seara la Antena 3 ca porcii infestati cu pesta trebuie incinerati, afirmand ca este o munca extraordinara, „ca la Auschwitz”.

„Nu exista antidot, nu exista vaccin, nu exista medicamente, singura metoda este sacrificarea. Porcii se incinereaza, este o munca extraordinara. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomeaza, trec in partea cealalta si se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistentei, sa stai cu 2000- 3000 de porci care trebuie sacrificati zilnic”, a spus ministrul Petre Daea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: