„Prostia Olgutei Vasilescu este nu doar bubuitoare, dar si incredibil de agresiva”. Constatare taioasa a unui cunoscut jurnalist

analize

Jurnalistul Liviu Avram (Adevarul) are o constatare foarte dura cu privire la capacitatea intelectuala a ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu. Aceasta a criticat recent comapniile multinationale ca nu se stabilesc in zonele unde exista somaj ridicat.

„Sa fiu iertat pentru vorbele poate prea aspre, dar prostia Olgutei Vasilescu este nu doar bubuitoare, dar si incredibil de agresiva. Prostul agresiv este cel care, dupa ce emite o tampenie si toata lumea cade de acord ca e o tampernie, el revine si o repeta, in speranta ca celorlalti le va fi rusine de rusinea lui si nu-l vor mai contrazice.

Olguta Vasilescu a revenit asupra teoriei sale ca vinovate pentru starea de inapoiere a unei parti din Romania sunt multinationalele, pentru ca s-au instalat ‘acolo unde au vrut ele’ – adica in partea de Vest a tarii, unde sunt autostrazi mai apropiate.

A pus insa un bemol: ‘Nu e vina lor, a fost o politica a statului roman. Trebuia (statul, adica – nota mea) sa impuna zona unde trebuie sa mearga acele firme. Sa li se dea facilitati, dar sa se aseze unde e somajul mare’.

Stimata doamna, firmele serioase nu vor ‘sa li se dea’ facilitati, ci vor infrastructura, egalitate de sanse, mai putina birocratie, mai putina coruptie si, in general, vor sa aiba cat mai putin de-a face cu functionari de stat. Va propun ceva: va scutesc eu de orice impozit si de orice taxa, dati-va demisia din PSD si mergeti sa deschideti o afacere, oricare, la Buhusi-Bacau sau la Negresti-Vaslui. V-ati duce?”, a scris Avram pe Facebook.

Jurnalistul continua si demonstreaza gradul scazut de inteligenta al Liei Olguta Vasilescu cu inca un exemplu.

„Iar de Ziua Romaniei, doamna Olguta emite o alta capodopera, pescuita probabil din vreun banc cu olteni: ‘Le urez tuturor romanilor sa aiba sanatate, dar si noroc. E nevoie si de noroc, pentru ca sanatate au avut si cei de pe Titanic’. Multumim, doamna ministru, sanatate – mai multa sau mai putina – avem cu totii, problema e ca va avem pe dvs. ca aisberg.

Incerc sa gasesc un omolog, prin alte guverne, al Olgutei Vasilescu si imi vine in minte un singur nume: Martin Bormann… Un hardliner de partid la fel de dur ca Goebbels, dar mult mai putin inteligent…”, a mai spus Avram.

Ministrul Muncii a invinovatit zilele trecute companiile multinatioanele de faptul ca exista somaj ridicat in Moldova si in sudul tarii.

“Sunt judete cu 0% somaj, in special cele care se afla pe granita de Vest a tarii. Asta pentru ca multinationalele, multe beneficiare de ajutor de stat, s-au asezat acolo unde le era mai simplu sa isi transporte marfa in Uniunea Europeana, adica mai aproape de reteaua de autostrazi. In schimb, sunt foarte multe judete din Romania unde somajul este peste 5%, in zona Moldovei si cateva judete din sudul tarii. Cei care nu isi gasesc un loc de munca in aceste zone prefera sa plece in strainatate“, a declarat ministrul.

Judetele cu cea mai mare rata a somajului din Romania sunt, potrivit celor mai recente statistici ale ANOFM, Teleorman, Vaslui si Buzau- cu peste 10%, – urmate de Galati si Mehedinti, care trec de 9%, si Dolj, 8,93%, dar aici sunt cei mai multi someri, peste 20.000. Cea mai mica rata a somajului este in Ilfov: 0.87%.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: