„Prostie si hotie”. Fostul ministru al Sanatatii este revoltat de „realizarile” ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu

news

Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, le cere guvernantilor de la PSD sa mareasca salariile de baza ale medicilor, dupa ce prin legea salarizarii au facut o „prostie si/sau hotie” prin care i-au lasat fara bursele lunare pe medicii rezidenti.

„Nu ma astept de la PSDragnea si in general de la politicienii nostri de tranzitie la nimic bun.

Nu ma astept de la cei care au castigat alegerile doar cu minciuni si manipulari nici sa reformeze un sistem nostru sanitar arhaic si corupt, nici sa construiasca spitale ca in lumea civilizata, nici la un management mai bun al spitalelor, nici la sustinerea preventiei si a asistentei medicale primare si de ambulatoriu. Pentru toate astea iti trebuie oameni dedicati si cu minte in cap. Cu #derbedei si #apparatchiks loiali marelui tatuc si/sau partidului nu ajungi prea departe.

Ma asteptam insa ca macar lucrurile promise care pot fi facute din #pix sa se faca. Iar cresterea salariilor este unul dintre acestea! Iata ca nici astea nu sunt in stare sa le faca.

Daca tot au desfiintat bursele rezidentilor, PSDragnea ar trebui – si daca ar fi de buna credinta, desigur – sa creasca #salariile de baza ale medicilor rezidenti asa incat sa compenseze aceasta taiere a veniturilor. O astfel de reparatie a #prostiei si/sau #hotiei pe care tocmai au incercat-o, ar repara nedreptatea si ar da posibilitatea celor peste 15.000 de medici rezidenti sa beneficieze de contributiile firesti pentru acesti bani!”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Platforma Romania 100, infiintata de Dacian Ciolos, a anuntat ca cere lamuriri si clarificari ministrului Sanatatii si ministrului Muncii pentru situatia semnalata de mai multi medici rezidenti care au fost anuntati ca incepand cu 1 iulie 2017 – odata cu intrarea in vigoare a noii Legi a salarizarii – nu vor mai primi bursa lunara de 670 de lei. In acest moment, dupa adoptarea Legii salarizarii in Parlament, nu mai exista baza legala pentru acordarea acestei burse.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: