Prostilor de la PSD si Antena 3, Ciolos va fi presedinte al Romaniei dupa ce Iohannis isi va incheia al doilea mandat!

analize

PSD si trompetele sale mediatice, Antena 3 si Romania TV, au lansat o noua intoxicare in speranta ca vor crea disensiuni puternice in tabara anti-PSD. Pesedistii sustin ca intre Klaus Iohannis si Dacian Ciolos a pornit un razboi crunt pentru functia de presedinte al Romaniei.

Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a sustinut vineri la Antena 3 ca refuzul presedintelui de a accepta propunerile de ministri pentru Dezvoltare si Transporturi precum si respingerea revocarii lui Augustin Lazar fac parte dintr-o strategie a lui Iohannis de face pe plac electoratului #Rezist, care este dezamagit si acum il sustine pe Dacian Ciolos in cursa pentru prezidentiale.

Ulterior, deputatul Catalin Nechifor a rostogolit si el aceasta teorie intr-un mesaj postat pe Facebook: „Klaus Iohannis are nevoie ca de aer de o platforma de comunicare, cat timp platforma politica a PNL nu pare sa il ajute foarte mult, mai ales odata cu intrarea in cursa prezidentiala a lui Dacian Ciolos”.

Teoria a fost lansata pentru prima data de Bogdan Chirieac, celebrul fomist care anul trecut a fost platit de PSD cu peste un milion de lei din banii acordati de stat pentru functionarea partidului. Chirieac sustine de peste doua luni, in aproape fiecare interventie la Antena 3 si RTV, ca Iohannis este inspaimantat ca Dacian Ciolos sta mult mai bine in sondajele de opinie astfel incat toate actiunile sale sunt menite sa atraga electoratul „hastag” care ar fi fugit la fostul premier.

Chirieac si-a reluat aceasta idee si vineri, dupa ce Iohannis a anuntat ca ii respinge pe Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici.

„Nu are un contracandidat fiindca dansul nu mai e in cursa electorala. Din cauza asta nu are un contracandidat. Candidatii la presedintie cu sanse sunt altii in momentul acesta. Pe partea pe care vine dansul este Dacian Ciolos. Asta a aflat probabil si domnul presedinte Iohannis si atunci, probabil, joaca la rupere. (…) Va fi un an foarte greu, in care presedintele nu va respecta nicio lege si nici Constitutia in care dansul crede ca asa trebuie sa-si atraga partea agresiva, insurectionala din hastag cu care sa plece la cucerirea pozitiilor ocupate de Dacian Ciolos”, a declarat Bogdan Chirieac la Romania TV.

La scurt timp dupa aceea, Antena 3 a lansat un sondaj pe site prin care isi intreaba cititorii: „Ce candidat al dreptei ati vota la alegerile prezidentiale? Il bate Ciolos pe Iohannis?”.

Aceasta teorie a razboiului dintre Iohannis si Ciolos nu se bazeaza pe nimic, in afara de nevoia lui Chirieac de a demonstra ca-si merita milionul. Restul au preluat papagaliceste, impresionati de siretenia cu care slinosul analist incearca sa provoace rupturi in tabara anti-PSD.

In primul rand nu exista nicio intentie anuntata din partea lui Dacian Ciolos de a contracandida impotriva lui Iohannis. Intrebat pe acest subiect, Ciolos a raspuns: „Nu! Nu! Nu vad… In conditiile de fata, nu cred ca ar trebui sa ne concuram unul pe celalalt, ci sa gasim modalitatea, impreuna, si cu el, si cu celelalte forte politice, sa gasim modalitatea cea mai buna pentru a castiga alegerile prezidentiale” (sursa).

In al doilea rand, asa zisul razboi dintre Iohannis si Ciolos este la fel ca „statul paralel”. Exista doar in capetele celor de la PSD si are tot atata legatura cu realitatea cat are Dragnea cu onestitatea. Nu a existat nici cea mai mica neconcordonta in luarile de pozitii pe care Iohannis si Ciolos le-au avut in ultimii doi ani, deci de unde s-a ajuns la „disperarea” lui Iohannis de a-l invinge pe Ciolos?

E greu de vazut ce spera sa obtina Chirieac si PSD cu promovarea acestei teorii. Sa presupunem ca, prin absurd, ar avea succes si s-ar constitui doua tabere, „iohannista” si „ciolosista”, care sa se ciorovaiasca in piata publica asa cum o fac taberele din PSD. Crede cineva insa ca vreunul dintre membrii celor doua tabere ar ajunge vreodata sa aleaga un Dragnea sau un Tariceanu numai sa nu iasa Iohannis sau Ciolos? Cat de prost sa fii sa crezi asa ceva?

Da, Ciolos are toate sansele sa fie presedinte al Romaniei, insa nu acum, ci din anul 2024, adica dupa ce Iohannis isi va termina al doilea mandat. Ciolos a demonstrat deja ca este un profesionist dedicat si un om politic abil, reusind sa pacaleasca PSD-ul care ii sabota inregistrarea partidului, insa mai are nevoie de ceva timp sa demonstreze si ca ar fi un bun presedinte. Cinci ani este o perioada suficienta. Deci este putin probabil ca stapanii lui Chirieac sa inhate Presedintia in urmatorii 15 ani, astfel incat ar face bine sa nu-si mai cheltuie banii pe serviciile proaste si stupide ale „analistului”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: