O prostituata de lux romanca a reusit sa faureasca, in opt ani, un imperiu imobiliar in Italia. Garda Financiara i-a confiscat bunuri in valoare de 3,4 milioane de euro

externe

prostituata de lux, romanca, evaziune fiscala, Italia, milioane

Un caz neverosimil de evaziune fiscala si spalare de bani uimeste in aceste zile Italia. Autoritatile fiscale si judiciare din aceasta tara au demascat o femeie de 51 de ani, cetatean roman, rezidenta in localitatea One di Fonte (provincia Treviso), pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Femeia, identificata ca R.M.F., a reusit sa acumuleze o avere considerabila in ultimii ani, investind sume semnificative in proprietati imobiliare. Investigatiile au relevat ca averea provenea din activitatea sa ca prostituata de lux. R.M.F. nu a declarat niciodata veniturile obtinute, reusind sa evite plata taxelor catre statul italian, relateaza cotidianul Giornale Nord-Est.

Sub coordonarea Procuraturii din Treviso, fortele de politie economico-financiara au efectuat perchezitii la domiciliul femeii si al complicilor sai, confiscand bunuri in valoare de 3,4 milioane de euro.

Operatiunea, denumita „Fenice”, a scos la iveala modul in care R.M.F. si complicii sai, inclusiv membri ai familiei, au utilizat sumele obtinute ilegal pentru a achizitiona proprietati, terenuri si vehicule.

Investigatiile au demonstrat ca reteaua a generat un profit de peste 3,8 milioane de euro intre anii 2016 si 2023. Banii au fost folositi pentru achizitionarea a 19 proprietati in diverse provincii italiene, majoritatea fiind ulterior vandute cu pierderi pentru a spala banii.

Perchezitiile au dus la confiscarea a doua cladiri, un teren, patru vehicule si sume semnificative de bani din conturile bancare ale celor implicati. De asemenea, au fost confiscate noua dispozitive electronice pentru a fi analizate ulterior.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: