Protest al presei clujene dupa ce Dincu, Cazanciuc, Boc si Pirvulescu au avut o dezbatere in secret despre modificarea Constitutiei

politica

Asociatia Profesionistilor din Presa Cluj (APPC) protesteaza fata de faptul ca presa nu a fost invitata la o dezbatere despre modificarea Constitutiei la care au participat mai multi lideri ai PSD si primarul Emil Boc, lider influent in cadrul PNL.

Dezbaterea a avut loc la sediul filialei BNR, insa nu a fost invitat niciun jurnalist. „Organizatorii au decis ca presa e un pericol pentru ei si au preferat sa se izoleze de mass-media in filiala clujeana a Bancii Nationale”, atrage atentia APPC.

”Dezbaterea publica a avut loc in sediul unei institutii publice fundamentale a statului roman, Banca Nationala Cluj, iar organizatorii au decis premeditat sa nu invite mass-media, desi tema dezbaterii este chiar revizuirea Legii Fundamentale, Constitutia, un subiect de maxim interes public! Mai mult, la dezbatere au participat personalitati politice si academice cunoscute de opinia publica, deci cu atat mai mult prezenta presei se impunea.

Evenimentul ‘Suntem inaintea unei noi revizuiri a Constitutiei? Ar fi timpul pentru o Constitutie post-aderare’, a avut loc departe de ochii presei la sediul filialei Cluj a Bancii Nationale a Romaniei si a fost moderat de vicepresedintele Senatului Romaniei, Robert-Marius Cazanciuc si de politologul Cristian Pirvulescu, presedinte Pro Democratia.

In cadrul dezbaterii ce s-a desfasurat in parteneriat cu Institutul de Istorie ”George Baritiu” al Academiei Romane, senatorul PSD de Cluj, Vasile Dincu, fost ministrul al Apararii Nationale a vorbit despre „Paradoxurile Constitutiei Romaniei. Poate depasi Constitutia spiritul timpului?”, istoricul si expertul in afaceri europene si relatii internationale Vasile Puscas, fost negociator al Romaniei cu UE, a analizat cadrul constitutional al integrarii europene a Romanie, profesorul Dacian Dragos a abordat tema „Reorganizarea administrativ-teritoriala”, iar secretarul executiv PSD Cluj, Alexandru Cordos, a vorbit despre „Participare, transparenta, legitimitate. Rolul societatii civile in revizuirea Constitutiei”. Printre participanti s-au mai numarat primarul Emil Boc, rectorul UBB, Daniel David, profesorul Ovidiu Podaru din cadrul Facultatii de Drept a UBB, profesorul universitar de drept Radu Chirita si istoricul Ioan Bolovan.

Evenimentul se inscrie in seria de conferinte stiintifice si consultari publice cu mediul academic si universitar, initiata la 1 iulie 2021 la Palatul Patriarhiei privind o Constitutie a viitorului. Scopul acestor conferinte si consultari publice il constituie promovarea si incurajarea unui dialog academic pe diferite teme cu relevanta constitutionala, din care pot sa rezulte concluzii, idei pentru o viitoare revizuire a Legii fundamentale.

Din pacate caracterul public a fost uitat complet de organizatori, care au decis ca presa e un pericol pentru ei si au preferat sa se izoleze de mass-media in filiala clujeana a Bancii Nationale.

Speram ca astfel de incidente regretabile in relatia cu presa clujeana sa nu se mai repete!”, a transmis APPC.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: