Protest amplu al florarilor din Bucuresti impotriva Gabrielei Firea. Imagini live – Video

news

Sute de florari din Bucuresti protesteaza in centrul Capitalei, in fata Teatrului National, impotriva primarului Gabriela Firea.

Protestatarii agita flori si poarta pancarte pe care scrie „Vrem sa muncim legal”. Ei protesteaza fata de suspendarea procedurii de acordare a avizelor si a autorizatiilor de functionare a tuturor chioscurilor din Municipiul Bucuresti.

„Protestam, deoarece dupa sute de ani, meseria de florar, una dintre cele mai vechi si frumoase meserii traditionale rome, este pusa in pericol. Acest fapt se datoreaza Primariei Capitalei care a oprit orice fel de avizare deoarece lucreaza la un regulament pentru comertul cu flori care se desfasoara pe domeniul public, in chioscurile special amenajate, fara a consulta in prealabil si Asociatia Florarilor si a Meseriilor Traditonale.

Lipsa acestor avize pune in pericol sute de locuri de munca. Asa cum stim, Uniunea Europeana si statul roman trebuie sa promoveze conditii de creere de locuri de munca pentru integrarea romilor in societate! Contrar acestor principii in momentul de fata, cu voie sau fara voie, se pun in pericol sute de familii.

Aceasta actiune va fi urmata si de alte proteste ce vor fi organizate zilnic in fata Primariei Municipiului Bucuresti, pana la solutionarea revedicarilor asociatiei”, a declarat Adrian Dinca, presedintele Asociatiei Florarilor si a Meseriilor Traditonale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: