Protest de mare amploare in Piata Universitatii. Panica la televiziunile de propaganda ale PSD: „Protestul este un esec”

news

Protest urias in Piata Universitatii, mii de oameni s-au strans pentru a protesta fata de abuzurile guvernarii PSD-ALDE. Jandarmeria a masat forte importante, iar actiunile de intimidare nu lipsesc. 

UPDATE: 20.30 – Peste 70.000 de oameni sunt fata Palatului Parlamentului.

19.30 – Protestatarii pleaca in coloana spre Palatul Parlamentului.

19.00 – Peste 20.000 de protestatari, Piata Universitatii este ocupata in intregime.

18.30 – Protestatarii au ocupat carosabilul, numarul acestora depaseste 15.000.

Sute de protestatari sunt blocati in statia de metrou de la Piata Universitatii, fiind impiedicati sa iasa in piata, pentru a participa la manifestatie.

La televiziunile de propaganda ale PSD, Antena 3 si Romania TV, se difuzeaza informatii menite sa ii sperie pe privitori, sustinandu-se ca la un protestatar s-a gasit un pistol. De asemenea, se difuzeaza insistent informatia ca membrii „violenti” ai galeriilor de fotbal s-au infiltrat printre manifestanti.

Bogdan Chirieac dezinformeaza la Antena 3, sustinand ca sunt doar 1.000 de oameni. Este un „mare esec”, a adaugat acesta, desi acelasi post difuzeaza imagini in care apar mii de protestatari.

Grupul civic “Coruptia ucide” a anuntat ca exista informatii potrivit carora se incearca deturnarea coloanei de manifestanti care vor protesta in Bucuresti, afirmand ca exista surse care spun ca vor fi inflitrate persoane care sa modifice traseul stabilit de protestatari, deturnandu-i catre Palatul Cotroceni. Grupul face apel la calm si indeamna oamenii iesiti in strada “sa tina ochii deschisi”.

“ATENTIE Din surse de informare de incredere aflam ca exista posibilitatea unor incercari de deturnare a coloanei de manifestanti in directia Palatului Cotroceni prin infiltrarea unor persoane care sa sugereze aceasta directie, dar si prin alte metode care sa determine modificarea traseului. E important sa tinem ochii deschisi si sa ne pastram prioritatile”, se arata in mesajul postat pe pagina de Facebook “Coruptia ucide.

In 18 ianuarie s-a implinit un an de la declansarea celor mai mari proteste din Romania, de dupa Revolutie, care au scos in strada sute de mii de oameni, imaginile cu luminile telefoanelor din Piata Victoriei facand inconjurul lumii. Manifestatiile au inceput la doua saptamani de la investirea Guvernului PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, fiind declansate de intentia Guvernului de gratiere a unor pedepse si de modificare a Codurilor penale. Daca in prima zi, 18 ianuarie, au iesit in strada in jur de 5.000 de oameni, dintre care aproximativ 4.000 in Capitala, in urmatoarele zile protestele au luat amploare in toata Romania, mai ales dupa adoptarea de catre Guvern, in noaptea de 31 ianuarie, a OUG 13 privind modificarea Codurilor penale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: