Protest in Bucuresti fata de situatia din SPITALE: „Boala noastra este bogatia voastra” – VIDEO

news

Peste 1.000 de oameni protesteaza in centrul Bucurestiului fata de problemele din sistemul medical si lipsa masurilor din partea autoritatilor in ceea ce priveste modul in care se face dezinfectia in spitale. Ei au pornit in mars din Piata Universitatii spre sediul Guvernului, solicitand demisia ministrului Sanatatii.

„Am venit sa manifestam impotriva coruptiei, pe fondul problemei cu dezinfectantii si impotriva spagilor din spitale. As prefera sa dau banii la privat stiind ce stiu acum despre conditiile din spitalele romanesti”, a declarat Ioana, unul dintre protestatarii din Piata Universitatii.

Oamenii au iesit in strada cu mesaje cum ar fi „Cati nu ati imbolnavit cu sistemul otravit?”, „Boala noastra este bogatia voastra?” sau „Contractele voastre pe vietile noastre”, cerand autoritatilor sa ia masuri urgente astfel incat situatia actuala din sistemul medical sa fie schimbata radical.

„Trebuie sa fie o schimbare, asa nu se mai poate, nu mai putem trai in aceeasi minciuna. Trebuie construite spitale si facute investitii majore in sanatate”, a declarat Bogdan Tanase, presedintele Aliantei Medicilor, conform Mediafax.

„Ni se pare ca este neaparat necesar sa tragem un semnal de alarma Guvernului si Ministerului Sanatatii ca nu mai acceptam sa fim mintiti, sa ni se prezinte, in continuare, niste rezultate precum raportarile la hectar de pe vremuri si ca nu credem ca mai este necesar sa facem asta”, a declarat Oana Gheorghiu, reprezentant al Asociatiei „Daruieste Viata”.

Ea a adaugat ca a venit momentul sa se spuna lucrurilor pe nume si „sa fie scoasa mizeria la suprafata” pentru a curata sistemul.

„Trebuie sa recunoastem ca situatia este grava, sa spunem lucrurilor pe nume si sa scoatem mizeria la suprafata. Numai asa putem sa speram ca vom curata sistemul. Daca incercam, in continuare, sa ascundem gunoiul sub pres nu vom ajunge nicaieri si e un lucru care ne afecteaza pe fiecare dintre noi. Cred ca fiecare are obligatia sa fie aici si sa nu mai acceptam rezultatele de 5% intr-o societate in care e foarte clar ca spitalele sunt infecte”, a afirmat Gheorghiu, conform Agerpres.

La randul sau, Carmen Uscatu, de la Asociatia „Daruieste Viata”, care purta o masca chirurgicala pe fata pe care scria „tacerea ucide”, a aratat ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza sistemului „corupt si baronizat, condus politic, in care managerii sunt pusi pe criterii politice, fara contracte de management bazate pe rezultate”.

„Toate aceste lucruri au dus la ceea ce avem acum: niste spitale infectate si infecte, in care oamenii se duc sa se trateze si ies de acolo cu mai multe boli si unii mor din cauza infectiilor”, a sustinut Uscatu.

Protestatarii, printre care si parinti cu copii, purtau si ofereau trecatorilor masti cu textul „tacerea ucide”, avand pancarte cu lozinci precum ”Ne-ati diluat sanatatea”, „Incompetenta voastra este moartea noastra”, „Boala noastra este bogatia voastra”. De asemenea, au fost aprinse lumanari in memoria celor care au pierit in clubul Colectiv.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: