Protest la Chisinau. Oamenii au scandat lozinci impotriva guvernului, presedintelui si majoritatii parlamentare si au calcat in picioare fotografii ale Maiei Sandu

externe

Protestatarii asa-numitei „Miscari pentru Popor”, adunati, marti, in centrul Chisinaului, au scandat lozinci impotriva presedintei Maia Sandu, Guvernului si majoritatii parlamentare PAS si au rupt in bucati fotografii ale sefei statului, dupa care le-au calcat in picioare, transmite tv8.md.

Gestul manifestantilor a fost urmarit cu „satisfactie” de participanti, care au batut din palme.

Dupa ce unii manifestanti au calcat fotografiile in picioare, altii au strans bucatile.

Reprezentantii institutiei prezidentiale au declarat ca nu vor comenta acest subiect. „In Republica Moldova, fiecare persoana se bucura de libertatea de intrunire si are dreptul la libera exprimare”, a subliniat Presedintia.

Intr-o declaratie pentru presa, Partidul Actiune si Solidaritate (PAS) a subliniat ca actiunile de la protest sunt menite sa destabilizeze situatia in tara.

Potrivit Procuraturii Generale, „Asigurarea si mentinerea ordinii publice in cazul manifestatiilor si intrunirilor este de competenta Ministerului Afacerilor Interne. Prin urmare, la depistarea unor incalcari ale legislatiei in vigoare in cadrul actiunilor de protest, angajatii MAI urmeaza sa intreprinda actiunile dictate de lege, inclusiv sa se autosesizeze privind savarsirea faptelor contraventionale sau penale”.

Politia a inregistrat acest caz. Potrivit ofiterului de presa al IGP, Diana Fetco, „se stabilesc toate aspectele si circumstantele pentru documentare”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: