Protest la parada de 1 Decembrie: „Iliescu a chemat minerii/ Iohannis a chemat PSD-ul”. Jandarmii i-au inconjurat pe manifestanti – Video

politica

Un grup de protestatari a afisat un banner critic la adresa lui Klaus Iohannis, in preajma Arcului de Triumf, in timpul paradei de 1 Decembrie. Protestatarii au fost inconjurati imediat de jandarmi.

„Iliescu a chemat minerii/ Iohannis a chemat PSD-ul”, au scris protestatarii pe pancarda.

„Mandru ca sunt roman! Asta este mesajul pentru presedintele Klaus Iohannis!”, a spus protestatarul Marian Raduna, care a afisat bannerul alaturi de alti protestatari.

Protestatarii au fost filmati de nu mai putin de trei jandarmi, alti jandarmi infiintandu-se la fata locului. Jandarmii au sustinut ca are loc o contramanifestatie neautorizata.

„Mi s-a spus ca o sa fiu sanctionat cu amenda maxima”, a spus Marian Raduna. „Le-am spus ca suntem romani si le-am zis ca am fost invitati la aceasta parada”, a adaugat protestatarul, refuzand sa stranga bannerul.

Aproximativ 1.500 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Administratia Nationala a Penitenciarelor, la care se alatura militari straini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice, vor putea fi urmariti, miercuri, incepand cu ora 11,00, la Parada Militara Nationala, organizata cu ocazia Zilei Romaniei in Piata Arcului de Triumf din Bucuresti.

La parada vor participa presedintele Klaus Iohannis si premierul Nicolae Ciuca.

Defilarea se va realiza pe soseaua Pavel D. Kiseleff, pe segmentul cuprins intre Piata Presei Libere si Piata Victoriei.

Potrivit Ministerului Apararii, in functie de conditiile meteorologice, vor evolua si aproximativ 30 de aeronave.

In zona Arcului de Triumf va fi organizata o expozitie de tehnica militara, care va putea fi vizitata dupa incheierea ceremoniei oficiale, pana la ora 14,00.

Foto: Inquam Photos

Mai mult despre:

Comentarii: