Protest masiv in Brasov. Restaurantele si pub-urile afiseaza panglici albe, cate una pentru fiecare control din partea institutiilor

news

Numeroase restaurante si pub-uri din Brasov au gasit o solutie inedita de a protesta fata de avalansa de controale din partea institutiilor. Ele afiseaza, la intrare, cate o panglica alba pentru fiecare vizita de control.

Controalele vizeaza respectarea regulior de igiena si siguranta alimentelor in contextul pandemiei. Proprietarii de restaurante spun ca sunt de acord cu controalele, insa problema este ca acestea sunt foarte dese, iar functionarii vin peste ei in numar mare, blocandu-le astfel activitatea. Institutiile care fac controale masiv sunt: ANAF, Politia Municipiului, Politia Locala, DSV, DSP, OPC, ITM si Politia Economica.

„Ne punem panglici albe. Cate una pentru fiecare institutie care ne-a vizitat. Carciumile din Brasov fac o declaratie publica catre toata lumea, autoritati, clienti, oameni de orice fel.

Nu controalele sunt drama, sunt chiar binevenite. Ci felul in care se intampla. Aproape zi de zi, de cate trei ori in acelasi loc. Uneori, activitatea e blocata pentru ca sunt mai multi oameni in control decat angajati, fiecare din noi e ocupat sa gestioneze situatia.

In plus, angajatii sunt permanent cu biciul deasupra capului, zi de zi. Intelegem nevoia de control, intelegem regulile, am dori doar ca toate controalele sa fie directionate egal, la intervale suficiente, sa cuprinda informatii clare despre ce nu facem bine dintr-o data nu pe rand. Zile la rand.

Daca sunteti carciumari in aceeasi situatie, va puteti alatura. Sau, puteti fi doar solidari cu noi.

Cate o panglica alba pentru fiecare institutie care ne-a calcat pragul”, anunta Breasla Carciumarilor Brasoveni.

„Controalele sunt normale. Fac bine pe alocuri. Controalele repetate si intimidante sunt insa cam de nedorit. Partea mai delicata este ca organele nu isi dau seama ca la un control in gasca de 6-7 oameni efectiv se blocheaza activitatea minima pe care o desfasuram la limita supravietuirii in conditiile astea speciale. (…) Acum vreo doua sambete, la ora cu cel mai mare trafic de activitate au fost un grup mare in control, Politia, OPC, DSV, ITM. Pana la urma au fost preventivi si omenosi. Au plecat jumatate dintre oaspeti la momentul respectiv, dar de acum dosarele de control sunt beton. Speram sa ii mai vedem doar la stiri sau sa vina in vizita sa sustina industria locala cu o consumatie omenoasa”, a spus si Valentin Barbat, proprietarul pub-ului Tipografia din centrul Brasovului.

Mai mult despre:

Comentarii: