Protest spontan la Palatul Parlamentului. Guvernul Dancila scoate oamenii in strada, chiar in timpul audierilor noilor ministri

actualitate

In timp ce-n Parlament au loc audierile candidatilor propusi pentru a forma noul guvern, acestia primind aprobari pe banda rulanta, in fata Palatului Parlamentului s-au strans mai multi protestari pentru a manifesta fata de viitorul executiv.

Luni, in timpul audierilor din comisiile de specialitate parlamentare a viitorilor ministrii, mai multi protestari s-au strans in fata Palatului Parlamentului pentru a manifesta fata de noul executiv, al caror membri primesc avize favorabile pe banda rulanta.

Dupa audirea ministrilor, va avea loc sedinta extraordinara a Parlamentului, unde prim-ministrul desemnat Viorica Dancila urmeaza sa prezinte programul de guvernare si lista membrilor Guvernului. In continuare vor avea loc dezbateri si apoi se va vota.

Votul va fi secret cu bile. Acordarea increderii Guvernului se hotaraste cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, potrivit regulamentului, fiind necesare 233 de voturi favorabile.

Presedintele PNL, Ludovic Orban a anuntat ca liberalii vor vota impotriva investirii noului Guvern, iar ministrilor propusi sa faca parte din Cabinetul Dancila „le vor face viata grea” la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, cu intrebari pe subiecte extrase din promisiunile electorale.

USR a anuntat, de asemenea, ca parlamentarii sai vor vota impotriva investirii Guvernului Dancila, sustinand ca acesta este compus din oameni slab pregatiti si cu probleme de integritate.

Si liderii PMP au criticat programul de guvernare si lista ministrilor propusi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: