„Protestam ca ne fura astia cu totul”. Clujenii au blocat o strada foarte circulata, traverseaza continuu – Video

news

Zeci de clujeni traverseaza continuu, vineri dupa-amiaza, o strada din centrul orasului, blocand astfel circulatia, in semn de protest fata de modificarile la Codul Penal.

Protestul a inceput la ora 12.00. Soferii aflati in trafic nu au reactionat agresiv, fiind foarte putini cei care au claxonat.

Marti, proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat de plenul Senatului, in calitate de prima Camera sesizata, cu 74 de voturi „pentru”, 28 de voturi „impotriva si noua abtineri, dupa o sedinta tensionata, in care opozitia a incercat sa lase puterea fara cvorum, insa acest lucru nu a fost posibil deoarece senatorii UDMR au venit in sala pentru ca sedinta sa poata continua.

Comisia Iordache a adoptat luni modificarea articolului 297 din Codul penal cu privire la infractiunea de abuz in serviciu, astfel ca infractiunea nu se pedepseste daca prejudiciul este pana in salariul minim brut pe economie – 1.900 de lei. In plus, se considera abuz in serviciu daca scopul este de a obtine foloase materiale necuvenite pentru sine, sot sau rude pana la gradul II. In timpul dezbaterilor, deputatul PSD Oana Florea a propus abrogarea infratiunii de abuz in serviciu.

De asemenea, comisia speciala a eliminat din sfera infractiunii de abuz in serviciu elaborarea, emiterea sau aprobarea actelor normative de catre Parlament si Guvern, iar articolul 298 din Codul penal privind neglijenta in serviciu a fost abrogat. Totodata, comisia a decis modificarea definitiei din Codul penal a grupului infractional organizat, in sensul ca nu constituie grup infractional organizat grupul format ocazional in scopul comiterii imediate a uneia sau mai multor infractiuni si fara a avea o continuitate.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: