Protestatar #Rezist, promisiune in cel mai mare ziar din Elvetia: „Raman sa lupt”. Regimul Dragnea, imagine inspaimantatoare

analize

Cel mai mare ziar din Elvetia, Neue Zurcher Zeitung, publica un amplu articol despre situatia din Romania. „Social-democratii, care se trag din comunisti, si partenerii lor de coalitie care sunt liberal-democrati doar cu numele, ALDE, au depus eforturi considerabile aproape exclusiv pentru schimbarea sistemului judiciar de cand au preluat puterea, in ianuarie 2017”, scriu jurnalistii elvetieni.

Autorul articolului a venit la Bucuresti pentru a se documenta direct la fata locului despre ce se intampla in Romania. El a stat de vorba cu unul dintre protestatarii care au fost batuti de Jandarmerie in 10 august, martuiria acestuia fiind inclusa chiar in debutul articolului.

„Cand fortele de ordine au avansat pentru a dispersa manifestarea din Piata Victoriei, Eugen Petala a fost indepartat violent, insa nu a fugit. El detine o agentie de traduceri. ‘Jandarmii m-au calcat in picioare, am simtit lovitura in spate, apoi in ceafa’, a relatat Petala. Figura insangerata a lui Petala a devenit un simbol al represiunii violente neasteptate din partea Jandarmeriei”, scrie publicatia elevetiana.

Eugen Petala i-a spus jurnalistului elevetian ca nu are de gand sa plece din tara, dar isi va trimite familia in Germania, in siguranta: „Scolile sunt mai bune si antreprenorii nu au de ce sa se teama”. Cel mai probabil isi va muta si birourile in aceasta tara, dar el va ramane pentru a lupta ca statul de drept sa „revina” in Romania.

”Nimanui dintre cei aflati la guvernare nu-i pasa de problemele reale ale unei tari infestate de coruptie si care este a doua cea mai saraca din Uniunea Europeana, probleme precum lipsa proiectelor economice, imigratia record si infrastructura dezastruoasa. De fapt, social-democratii, care se trag din comunisti, si partenerii lor de coalitie care sunt liberal-democrati doar cu numele, ALDE, au depus eforturi considerabile aproape exclusiv pentru schimbarea sistemului judiciar de cand au preluat puterea, in ianuarie 2017”, scrie Neue Zurcher Zeitung.

Publicatia scrie si despre OUG 13 si modificarea codurilor penale.

”Motivul invocat de Guvern pentru adoptarea OUG 13 a fost supraaglomerarea din inchisori. De fapt, de prevederile actului normativ ar fi beneficiat multi politicieni cu probleme penale, in special liderul PSD, Liviu Dragnea. O condamnare definitiva l-a impiedicat sa preia functia de prim-ministru, in vreme ce din urma vin alte dosare penale.

(…) Coalitia sustine ca asigura o mai buna independenta a justitiei (prin modificarea codurilor penale), dar lucrurile stau exact pe dos. Instantele, deja supra-incarcate cu dosare, vor deveni si mai aglomerate, in timp ce Guvernul primeste mai multa putere in numirea procurorilor-sefi. In ceea ce priveste Codurile penale, rezultatele modificarilor sunt, printre altele, piedicile legale puse procurorilor care investigheaza fapele penale sau micsorarea perioadelor de prescriptie ale infractiunilor”, subliniaza jurnalistii elvetieni.

In imaginile de mai jos il puteti vedea pe Eugen Petala, dupa ce a fost calcat in picioare de jandarmi:

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: