Protestatarii din Piata Victoriei au plecat in mars spre Parlament pentru a sustine DNA: „Vrem justitie, nu coruptie” – Video

politica

In a 35-a zi de proteste, manifestantii au pornit in mars din Piata Victoriei pana la Parlament pentru a-si arata sustinerea fata de DNA. Protestatarii anunta ca vor merge si la sediul DNA pentru a-si arata sustinerea fata de institutie.

Peste 2.000 de persoane au plecat din Piata Victoriei la ora 19.30. „CCR si PSD, aceeasi mizerie”, este una dintre lozincile protestatarilor.

Organizatorii evenimentului de pe pagina de Facebook spun ca marsul este unul pentru institutii independente politic. Aproape 3.000 de persoane au confirmat participarea numai pe pagina acestui eveniment si alte cateva mii si-au exprimat interesul.

„Daca DNA nu ar fi cercetat maniera in care OUG 13 a fost adoptata, nu am fi aflat astazi ca ministerul pentru Relatia cu Parlamentul oferise in prima faza un aviz negativ proiectului de modificare a codurilor penale, motiv pentru care sedinta a fost amanata pana la ora 21.00, pentru a fi redactat un nou aviz, de aceasta data pozitiv. Am aflat ca DNA a trecut peste limite in anchetarea acestui dosar. Dar daca nu era de competenta acestei institutii, cine ar trebui sa scoata la iveala aceste nereguli si de ce nu a facut-o?”, se mai arata pe pagina evenimentului.

In ceea ce priveste faptele pentru care DNA a trimis dosarul la Parchetul instantei supreme, acestea sunt cinci la numar:

– Favorizare a faptuitorului;

– Prezentare cu rea-credinta, de date inexacte, Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului (prevazuta si sanctionata de Legea 115/1999 – a raspunderii ministeriale);

– Sustragerea sau distrugerea de inscrisuri;

– Sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri;

– Fals intelectual.

CCR a admis luni sesizarea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, privind existenta unui conflict intre puterile statului, aparut in urma declansarii de catre procurorii DNA a anchetei privind modul in care a fost elaborata ordonanta de urgenta 13. CCR a stabilit astfel ca investigatia DNA a perturbat activitatea Guvernului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: