Protestatarii #Rezist au iesit, dupa doua ore, de la discutiile cu Tudose: „Am avut trei solicitari, premierul a raspuns doar la una”

news

Dupa doua ore de discutii cu Mihai Tudose, reprezentantii protestatarilor #Rezist au declarat ca au avut trei solicitari la adresa premierului. Tudose a raspuns doar la una.

„Mesajul este ca Romania este la un moment de derapaj major de la standardele democratice si ca premierul trebuie sa isi foloseasca parghiile pentru a le stopa.

Am avut trei solicitari:

– sesizarea Comisiei de la Venetia pe legile justitiei

– Prorogarea aplicarii legilor justitiei prin ordonanta de urgenta pana cand Comisia de la Venetia isi spune un punct de vedere

– Demiterea imediata a ministrului Justiriei care nu mai este un partenere credibil si moral

Am primit un singur raspuns, pe sesizarea Comisiei de la Venetia. A spus ca in urmatoarele zile se va interessa ce discutii a avut ministrul Justitiei cu Comisia si va lua o decizie in consecinta. Aceasta intalnire nu a fost imbucuratoare si, din punctul nostru de vedere, solutia este continuarea protestelor pana cand aceste legi ale justitiei si modificarile la Codurile penale vor fi stopate.

Prim-ministrul Mihai Tudose s-a intalnit miercuri, la ora 11,00, la Palatul Victoria, cu reprezentantii a 43 de organizatii civice, active in protestele de strada, care au cerut o discutie privind legile Justitiei si modificarile la codurile penale.

Un numar de 43 de organizatii civice i-au transmis, sambata, premierului Mihai Tudose, o scrisoare deschisa prin care i-au solicitat o intalnire pana la finalul anului, spunand ca viitorul Romaniei si libertatea ei trebuie sa primeze, iar pentru asta singura solutie este dialogul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: