Protestatarii #rezist trec la o noua etapa. Vor sa cumpere un autobuz pe care il vor parca in Piata Victoria, in fata Guvernului

news

Cristian Dide, unul dintre cei mai activi protestatari din Piata Victoriei, anunta ca intentioneaza sa cumpere un autobuz. El vrea ca vrea sa transforme autobuzul in „punct de supraveghere a Guvernului”.

„Vreau sa cumparam autobuzul de mai jos ca sa il parcam in Piata Victoriei. Il vom transforma in punct de supraveghere a Guvernului. Daca ei merg pana la capat, capat, noi mergem mai departe”, a scris Dide pe Facebook.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri ca isi cere iertare „miilor de romani care stau in puscarii sau sunt tarati prin tribunale” din cauza unui articol neconstitutional pentru ca s-a lungit mult elaborarea Codului penal, precizand ca maniera de pana in prezent, din Parlament, s-a dovedit a fi una gresita.

Potrivit acestuia, mitingul organizat de PSD in Piata Victoriei „a marit presiunea pe completul de judecata”, care l-a condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, si a promis „zdrobirea statului paralel”.

„Le-am spus (membrilor CExN – n.r.) ca nu am nicio ezitare – am spus in fata Congresului, am spus-o si in fata a sute de mii de oameni la miting -, ca am de gand sa merg pana la capat, am stiut ca atunci cand am organizat mitingul ca acea manifestare va mari presiunea pe completul de judecata, pentru ca acel miting i-a speriat foarte tare. Mi-am dat seama ca acel miting va contribui la condamnarea mea. (…) Eu le-am spus ca obiectivele mele raman aceleasi – programul de guvernare sa fie pus in practica – si va fi pus – iar statul paralel, asa cum il numim noi, sa fie zdrobit – si va fi zdrobit”, a declarat Dragnea la finalul reuniunii CExN al PSD, care a avut loc in biroul sau de la Camera Deputatilor.

Dragnea a sustinut ca in Parlament nu mai sunt respectate procedurile si ca orice initiativa a coalitiei este criticata si contestata pentru a nu fi pusa in practica.

„Imi cer iertare celor care ne privesc si miilor de romani care unii stau in puscarie pe un articol neconstitutional, altii sunt tarati in tribunale pe baza aceluiasi articol, iar altii sunt tarati pe la DNA si mai sunt si alte mii sau zeci de mii care nici macar nu stiu ca au dosare. Imi cer iertare pentru ca s-a lungit atat de mult elaborarea Codului penal. Probabil ca n-or sa ma ierte. Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o, de a avea o abordare procedural corecta in Parlament s-a dovedit ca a fost una gresita, pentru ca in Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea procedurilor normale – dezbateri, adoptare si promulgare. Orice lege, daca e vorba de Fondul Suveran de Dezvoltare, daca e vorba de alte legi cu influenta economica pozitiva sau sociala, legile Justitiei, toate sunt atacate, toate sunt retrimise, doar-doar sa nu se mai puna in practica. Doar-doar pana atunci sa se dea Guvernul jos, reusesc sa distruga PSD si majoritatea parlamentara”, a mai declarat liderul social-democratilor.

Comentarii: