Protestatarul „Ceausescu” l-a lasat pe Vasile Blaga fara certificatul de revolutionar. Blaga reactioneaza furios

politica

Europarlamentarul PNL Vasile Blaga si-ar putea pierde titlul de „Luptator cu rol determinant in Revolutia din 1989″ dupa ce Secretariatul de stat pe problemele revolutionarilor a decis ca nu indeplineste conditiile.

„In urma contestatiei mele depuse la comisia art 49 din Secretariatul se stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989, pentru a i se verifica dosarul de revolutionar al lui Vasile Blaga, s-a constatat ca nu indeplineste conditiile legii pentru a primi noua calitate cu Rol Determinant, fapt pentru care i sa retras noua calitate”, a transmis protestatarul Marian Tivilic „Ceausescu” redactiei aktual24.ro.

 

Secretariatul de Stat pentru Recunoasterea Meritelor Luptatorilor Impotriva Regimului Comunist Instaurat in Romania in Perioada 1945-1989 a luat aceasta decizie pe 10 mai.

“Domnul Vasile Blaga in perioada 14-25 decembrie 1989 nu a mobilizat si nu a condus grupuri sau multimi de oameni, nu a construit si nu a mentinut baricade impotriva fortelor de represiune ale regimului totalitar comunist, nu a ocupat obiective de importanta vitala pentru rezistenta regimului totalitar si nu a aparat pana la data judecarii dictatorului, in localitatile unde s-a luptat pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989”, se afirma in decizia Secretariatului.

Vasile Blaga a reactionat cu nervozitate.

„Acesti oameni sunt niste revolutionari de profesie care bantuie prin Bucuresti, loviti de soarta. Daca au ceva, sa mearga in instanta. Nu am nicio emotie”, a declarat Blaga pentru Adevarul.

El a sustinut ca nu a beneficiat de vreo facilitate de pe urma titlului de revolutionar. „N-am luat credite subventionate, n-am circulat cu trenul. S-au acordat niste loturi de teren la marginea orasului. Am primit si eu unul, dar l-am donat la o doamna cu copii bolnavi”.

Si presedintele PSD, Marcel Ciolacu, are probleme din cauza certificatului de revolutionar. El este cercetat penal pentru modul in care a devenit si el „Luptator cu rol determinant”.

Citeste si: „Nu-mi faceti o vina pentru faptul ca n-am murit”. Impostorii de la Buzau, cum a devenit Ciolacu „luptator in revolutie cu rol determinant”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: