Proteste de ANVERGURA in toata tara. Peste 1.500 de brasoveni au umplut Piata Sfatului – VIDEO

news

Proteste determinate de tragedia din clubul Colectiv au loc acum in toata tara. La Brasov, mii de tineri se afla in Piata Sfatului, unde cer demisia lui Piedone, Oprea si Ponta.

„Demisia, demisia”, „Piedone nu uita, te asteapa DNA”, „Solidaritate”, „Jos coruptii”, scandeaza protestatarii.

Citeste si: Nu sunt doar nume pe lista neagra de la Colectiv. Priviti-i, acestia sunt oamenii ucisi de spagi si de NEPASAREA autoritatilor – FOTO

 

Piedone nu uita, te asteapta DNA! #Piedone #Oprea #colectiv #Brasov #coruptiaucide

Posted by Mihai Codrut Nanu on Tuesday, November 3, 2015

„In primul rand m-am gandit la faptul ca avem nevoie sa punem presiune civica pe factorii decizionali din Romania, de la nivel central si local, ca asemenea evenimente tragice, moartea politistului Gigina si evenimentele de la Colectiv, sa nu se mai intample, adica abuzurile de putere si coruptia sa iasa usor, usor din sistemul politic.

Este foarte important ca din acest moment noi, cei prezenti aici in strada si ceilalti oameni care ies in alte orase, sa puna presiune civica reala, sincera, fara nici un fel de interes, astfel ca lucrurile in aceasta tara sa se schimbe. Suntem siguri ca nu se vor schimba in 24 de ore, dar revendicarile mele, a celui care a initiat acest protest, sunt demisia primarului Piedone in ograda caruia s-a intamplat tragedia de la Colectiv, si a generalului Oprea care, bineinteles, a folosit abuziv coloana oficiala din cauza caruia a murit un om”, a declarat jurnalistilor Radu Hossu, organizatorul protestului a carui mobilizare s-a facut pe Facebook.

Aproximativ 2000 de ploiesteni, mobilizati cu ajutorul retelei de socializare Facebook, au participat, marti seara, la evenimentul „Silent Walk” in solidaritate cu victimele infernului din clubul Colectiv din Bucuresti.

Ploiestenii s-au strans in fata Palatului Administrativ si au plecat intr-un mars tacut pana la statuia lui Mihai Viteazul.

ploiesti

Proteste au avut loc si in Constanta, unde cateva zeci de oameni au scandat „Vrem sa traim, nu vrem sa murim”.

Mii de oameni au iesit, duminica noapte, pe strazile Iasiule, in urma tragediei din clubul Colectiv. ”Bucuresti, nu uita/ Iasu e de partea ta”, striga tinerii.

Protestatarii au plecat dinspre Piata Unirii catre campusul Tudor Vladimmirescu. Acestia au scandat in fata Primariei: ”Jos Guvernul!” si ”Criminalii!”. Multi dintre tineri s-au alaturat grupului pe parcurs.

Si clujenii ies in strada. Este anuntat un mare miting de protest pentru ziua de vineri, in Piata Unirii, de la ora 18.00.

“Cerem simtul raspunderii si asumarea ei. Demisii de onoare. Statul suntem toti! Si cei care mor in timp ce politicienii se grabesc sa abuzeze de o functie.

Pe unii ii va judeca justitia. Dar celor care conduc coloane oficiale inutile, ministere incompetente, guverne corupte le cerem sa raspunda si altfel.

Minti? Esti cercetat penal? Nu ai facut ce ai spus ca faci? Pleaca.

Sistemul in care nu exista institutia demisiei e unul primitiv”, este mesajul postat de initiatori pe pagina dedicata mitingului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: