Proteste de mari proportii in intreaga tara, mii de oameni sunt in centrul Capitalei: „Romania cere: fara gratiere!” – Imagini in direct

news

Mii de oameni protesteaza, duminica, in Piata Universitatii fata de ordonantele anti-justitie. Manifestantii scandeaza „Romania, trezeste-te!”, „Romania cere: fara gratiere!”, „Demisia!”, „Justitie, nu coruptie”, „Antena 3, niste derbedei”, „PSD, ciuma rosie”, „Iesiti din casa, daca va pasa”, „Jos Iordache”, „Jos penalii”, „Referendum”, „Ciorbea, nu uita, Romania nu te vrea!”, „DNA sa vina sa va ia”, „Ciorbea si CNA apara coruptia”.

Oamenii continua sa vina in numar mare. La ora 18.00 erau peste 6.000 de oameni in centrul Capitalei.

Ora 19.00 Numarul protestatarilor a ajuns la 20.000. Coloana se indreapta spre Parlament.

Ora 18.20 Manifestantii au pornit in mars spre CNA si Avocatul Poporului.

Ora 18.00 Manifestantii au ocupat carosabilul, circulatia a fost intrerupta.

Manifestantii au anuntat ca vor porni in mars spre Guvern, Ministerul Justitiei, CNA si sediul Avocatului Poporului. „Ne strangem la Universitate duminica incepand cu ora 17:00. Am observat ca unele televiziuni manipuleaza fara rusine, iar CNA-ul nu isi face treaba. Este momentul sa ii vizitam. Apoi mergem la Ministerul Justitiei, iar pe drum, ne vizitam avocatul. Avem un avocat al poporului care nu lucreaza pentru noi. Il vrem plecat. La final, mergem la guvern”, se arata intr-un eveniment organizat pe Facebook.

Manifestatiile vor avea loc cu o zi inainte ca Ministerul Justitiei sa organizeze o dezbatere publica pe tema proiectelor privind gratierea si modificarea legilor penale.

Proteste au avut loc si duminica trecuta, atat in Capitala, cat si in mai multe orase din tara.

La protestul din Bucuresti au participat peste 20.000 de oameni, care au mers in mars din Piata Universitatii in Piata Victoriei si apoi la sediul PSD din Kiseleff. In Piata Universitatii s-a aflat, timp de aproximativ 15 minute, si presedintele Klaus Iohannis, care a spus ca este inadmisibil sa fie schimbate legile in modul in care se intentioneaza si ca oamenii au de ce sa fie indignati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: