PROTESTE la Timisoara si Bucuresti fata de „nesimtirea” parlamentarilor

politica

In Piata Victoriei din Timisoara si in Piata Universitatii din Bucuresti au avut loc proteste fata de recentele actiuni ale parlamentarilor, care l-au facut scapat pe Titus Corlatean de DNA sau prin care si-au dat imunitate in fata ANI, hotarand ca nu trebuie sa mai raspunda pentru ca si-au angajat rudele.

Protestatarii s-au organizat pe Facebook. La Timisoara au afisat pancarte in care cer „Dizolvarea Parlamentului”.

protest2

La Bucuresti, protestatarii au strigat „Parlament penal, mars la tribunal” si „Demisia! Demisia!”. In Piata Universitatii au sosit si liderii USB, Nicusor Dan si Clotilde Armand.

„Am aflat de protestul acesta de pe retelele de socializare si am venit direct de la ceremonia de investire ca si consilieri generali. Am venit cu totii, in semn de solidaritate, fara sa vrem sa pretindem cumva ca organizam, pur si simplu in semn de solidaritate cu oamenii de aici. E rusinos ce s-a intamplat ieri in Parlament, este expresia rupturii care este intre clasa politica veche si societate, este o clasa politica care a ajuns sa voteze pe banda rulanta privilegii pentru ea insasi neglijand societatea”, a declarat Nicusor Dan.

Referitor la semnalul pe care un astfel de eveniment l-ar avea pentru opinia publica, Nicusor Dan a aratat ca niciodata nu se poate sti pe moment ce se intampla cu un astfel de protest. „Ce e evident, insa, este ca e un lung proces de trezire a constiintei civice in societatea romaneasca si ca toate protestele astea, unul dupa altul, vor duce la schimbarea pe care ne-o dorim cu totii”, a adaugat el.

nicusor

Si protestul din Bucuresti a fost organizat pe Facebook.

„‘Romanii trebuie sa se hotarasca daca in loc de alimentare cu apa prefera un denunt, daca in loc de o scoala prefera un dosar sau in loc de o paine mai buna prefera niste catuse’, spunea penalul Liviu Dragnea acum vreo saptamana.

Intre timp, parlamentarii au ‘depasit nivelul de teama’ si isi voteaza rapid inainte de vacanta pensii speciale, dezincrimneaza conflictul de interese si abuzul in serviciu, isi scapa acolitii din mainile DNA, decid ca primarii pot ramane in functii si din puscarii si interzic Guvernului sa mai administreze tara cat ei isi petrec ei concediile in insule.

Aceasta falsa dilema etica prin care suntem pusi cu obraznicie sa alegem intre conducatori penali si ceva de pus pe masa va fi rezolvata in strada: vrem catuse pentru o paine mai buna! La brutarie, penalii la brutarie!”, se anunta pe pagina de Facebook a comunitatii Uniti Salvam.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: