Proteste violente la Bruxelles, peste 35.000 de oameni au iesit in strada. Au fost atacate masinile de politie – Video

externe

Aproximativ 35.000 de persoane au manifestat duminica, la Bruxelles, impotriva noilor masuri anti-COVID-19 anuntate miercuri de guvernul belgian, transmit AFP si dpa, citate de Agerpres.

Marsul de protest a inceput pasnic, dar ulterior politia a utilizat tunuri cu apa si gaze lacrimogene impotriva unui grup de persoane care lansau proiectile, conform unui fotoreporter al AFP.

In aceste violente, mai multi demonstranti purtau cagule si aveau steaguri ale nationalistilor flamanzi.

Manifestatia s-a desfasurat sub sloganul ‘Impreuna pentru libertate’. Participantii au denuntat interdictia aplicata persoanelor nevaccinate anti-COVID-19 de a avea acces in locuri precum restaurante si baruri.

Belgia, care a anuntat miercuri generalizarea purtarii mastii sanitare, doreste sa introduca obligativitatea telemuncii acolo unde este posibila, in vederea limitarii raspandirii coronavirusului.

Cu aproape 10.300 de noi infectii pe zi, Belgia inregistreaza un ritm de propagare a coronavirusului care nu s-a mai consemnat de aproape un an.

Tara cunoaste cel mai ridicat nivel de spitalizare a pacientilor COVID-19 inregistrat din luna mai (peste 2.000 de pacienti, dintre care 25% la terapie intensiva).

Confruntarea dintre politie si demonstranti a avut loc in apropierea districtului UE din capitala belgiana.

Mai mult despre:

Comentarii: