Protestele fermierilor din Timis si Constanta continua. Fermierii au adus tractoare moderne in centrul orasului Timisoara si blocheaza o poarta a Portului Constanta Sud – Agigea

news

Fermierii din Timis au obtinut aprobare de la primarul Timisoarei, Dominic Fritz, si mai apoi de la politie, pentru a protesta, joi seara, in centru orasului, potrivit Opinia Timisoarei.

Primele tractoare au ajuns intr-o parcare din centrul orasului cu putin inainte de ora 21.00, insotite de echipaje de politie si vor ramane aici pana pe 24 ianuarie.

Cele 20 de tractoare aduse din localitatile Livezile, Tomnatic, Voiteg si Sanandrei, din Timis sunt moderne si foarte scumpe, valoarea lor variind intre 200.000 si 500.000 de euro bucata.

In urma unor discutii cu reprezentantii politiei rutiere, s-a stabilit ca accesul protestatarilor in Timisoara sa aiba loc dupa ora 20.00, iar, utilajele, care au fost insotite si de masini ale agricultorilor, au venit doar cate doua-trei deodata pentru a nu perturba traficul.

Inainte de intrarea in Timisoara, politistii le-au verificat documentele, inspectia tehnica periodica si asigurarile. Doua tractoare au fost intoarse din drum pentru ca cei care le conduceau nu au aveau toate documentele legale.

Protestatarii afirma ca au aflat ca o parte dintre revendicarile lor au fost solutionate in sedinta de Guvern, dar spun ca vor sa le vada si puse in practica.

Protestele fermierilor si transportatorilor continua joi seara si la Constanta, pentru a sasea zi consecutiv.

Potrivit protestatarilor, zeci de autovehicule de mare tonaj au plecat in coloana dintr-o parcare de pe soseaua de centura a municipiului Constanta si merg la poarta 10 Bis a Portului Constanta Sud – Agigea pentru a o bloca.

Oamenii se mobilizeaza pe retelele de socializare, in afara de poarta 10 Bis, unii dintre ei indreptandu-se si catre alte porti de acces ale portului.

Protestatarii nu exclud posibilitatea ca, la fel ca miercuri seara, sa protesteze cu autoturismele si camioanele si in unele zone ale orasului.

Conform reprezentantilor Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, activitatea economica in portul maritim se desfasoara normal, nefiind afectata de protestele derulate de fermieri si transportatori.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: