Protestul de la Sibiu a ajuns in The Guardian. Articol admirativ: „500 de zile in strada impotriva coruptiei”

news

Protestul maraton de la Sibiu ocupa un spatiu larg in editia de marti a publicatiei britanice The Guardian. 

„De peste 500 de zile, in zapada, ploaie sau arsita, un grup de locuitori ai Sibiului protesteaza in tacere in centrul acestui oras pitoresc. Intotdeauna la aceeasi ora si intotdeauna in acleasi loc: in preaja sediului partidului de guvernamant (PSD), care este implicat in scandaluri de coruptie si este acuzat de Bruxelles de incalcarea valorilor democratiei”, scrie The Guardian.

Jurnalista de la The Guardian a vorbit cu mai multi participanti la protest. „Mesajul pentru PSD este simplu. Stim ce faceti si va urmarim toate miscarile. Suntem aici sa aparam statul de drept”, a declarat Ciprian Ciocan.

Ciocan, in varsta de 30 de ani, este unul dintre fondatorii asociatiei „Va vedem din Sibiu”, cea care organizeaza acest protest maraton.

„Aceste 15 minute in care protestatam zilnic sunt ca o flacara care nu se stinge. Se va sti ca inca sunt oameni la Sibiu, indiferent daca ninge sau ploua”, a adaugat Ciocan.

„Pauza nea de masa este aici. Fac asta pentru ca sunt impotriva coruptiei, sunt impotriva politicienilor care acum conduc Romania si pentru ca vad cum coruptia ne afecteaza vietile. Nu avem spitale din cauza coruptiei, nu avem scoli decente pentru copii, nu avem drumuri”, a relatat si Diana Manta, o protestatara in varsta de 37 de ani.

Citeste articolul integral in The Guardian.

Mai mult despre: ,

Comentarii: