Protestul doctoritei care a replantat mainile unei fetite: „Am operat mii de ore in viata mea si peste 10.000 de copii si nu accept sa imi spuna careva ca fac ‘o clinica de plantat organe'”

news

Doctorita Sidonia Susanu a dat publicitatii o scrisoare de protest fata de blocarea fondurilor destinate unui nou bloc operator la spitalul din Iasi. Totul ar avea legatura cu luptele politice locale, scrie presa de la Iasi.

Uimit de succesele echipei multidisciplinare de la Spitalul de Copii „Sf.Maria” din Iasi, care a reusit, la distanta de cateva saptamani, sa replanteze bratele unei fetite care a fost victima unui accident de autocar si glezna unui adolescent lovit de tren, premierul Nicolae Ciuca a alocat 11 milioane de lei pentru un nou bloc operator la spitalul din Iasi scrie Top Iasi.

Saptamana trecuta, doctorita Sidonia Susanu, coordonatoarea echipei care a replantat membrele copiilor a fost la Bucuresti pentru a solicita bani pentru echipamente mai performante cu care sa salveze vieti ale copiilor. A gasit intelegere atat la ministrul sanatatii (PSD), dar si la prim ministrul Nicolae Ciuca (PNL), care i-a promis ca va aloca bani pentru sectia sa.

Lucrurile s-au impotmolit la Iasi. Pentru ca deplasarea la Bucuresti a doctoritei Susanu a fost facuta cu sprijinul senatorului PSD Maricel Popa, conducerea PNL Iasi a instruit-o pe directoarea Spitalului de Copii sa nu faca cerere oficiala pentru tragerea fondurilor, pentru ca nu cumva PSD sa castige la imagine prin modernizarea sectiei de la Spitalul de Copii, sustine publicatia ieseana.

Revoltata de orgoliile copilaresti ale politicienilor locali, dr. Sidonia Susanu a dat publicitatii o scrisoare deschisa:

„Fata de toate comentariile si articolasele peiorativ ironice autointitulate de autorii lor ‘parodii’ doresc sa clarific urmatoarele:

Nu este nici o parodie cind un copil ajunge la mine cu o amputatie si cu o manuta pusa intr-o punga asa cum a fost recuperata de pe camp in urma unei catastrofe. Nu este nici o parodie drama unui copil infirm sau a unei familii.

Am operat mii de ore in viata mea si peste 10.000 de copii si nu accept sa imi spuna careva ca fac ‘o clinica de plantat organe’.

Nu aveti dreptul sa imi adresati voi peiorative de genul ‘un fel de eroina in bransa’.

Cred ca poate critica munca mea numai cineva care a facut mai mult si mai bine decat mine si atat.

Este o realizare fantastica ca pentru prima data in istorie Primul Ministru, Ministrul Sanatatii si Presedintele Camerei Deputatilor, institutii reprezentate de oameni din partide politice diferite si cu viziuni socio economice diferite si-au dat mana pentru a finanta suplimentar dezvoltarea chirurgiei reconstructive la Iasi in beneficiul pacientilor copii.

Apreciez enorm efortul domnului senator care, lasand orgoliile politice deoparte, a pus umarul cu adevarat sa faca ceva concret in acelasi sens si nu numai promisiuni.

Cind operezi 20 de ore intr-o zi chiar gasesti infantile orgoliile politice si interpretarile oricui isi da cu parerea cum ca as vrea eu cariere politice devin puerile.

Imi doresc sa pot opera in conditii civilizate si sa am acces la echipamente cu care sa pot SALVA VIETI.

Sunt fericita si recunoscatoare Primului Ministru, Ministrului Sanatatii, Presedintelui Camerei Deputatilor Romaniei si domunului Senator care si-au facut timp pentru mine si sectia mea in interesul micutilor pacienti.

Au promis si s-au tinut de cuvint sa ne aloce finantare pentru dotarile de care am nevoie pentru a face medicina si chirurgie plastica si reconstructiva de performanta.

Multumesc Senatului Romaniei si tutror Senatorilor pentru primirea in Plenul lucrarilor Senatului Romaniei si pentru laudele aduse mie si echipei extrordinare de chirurgi reconstructivi pe care am format-o si pe care am onoarea sa o coordonez.

Nici unul dintre voi nu stie ce drame am trait in sufletul meu cand am fost nevoita sa amputez o manuta sau un picior al unui copil condamnat sa ramana infirm pe viata pentru ca spitalul nu a avut bani sau pentru ca banii au fost cheltuiti pe altceva decat interesul pacientilor!

Va promit ca voi milita pentru orice finantare care poate veni la spital si prin care sa pot creste calitatea actului medical si sa aduc clinica de chirurgie reconstructiva la cel mai inalt nivel profesional posibil in beneficul unic al pacientului copil.

Acesta este unicul meu crez si asa sa imi ajute Dumnezeu!”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: